A-
A+

Johaug försvarar vännen: Inte legat på soffan

Ingvild Flugstad Østberg och Therese Johaug. Arkivbild.
Ingvild Flugstad Østberg och Therese Johaug. Arkivbild.
LängdskidorTT

Ingvild Flugstad Østbergs världscupplats har rört upp känslor i Norge.

Nu går Therese Johaug ut och försvarar landslagskollegan.

Hon har inte legat på soffan i ett och ett halvt år, säger skidstjärnan.

Annons

Annons

Flugstad Østberg som har två OS-guld och ett VM-guld på meritlistan, har haft hälsoproblem de senaste åren. Hon missade stora delar av säsongen 2019–20 och hela fjolårssäsongen eftersom hon inte uppfyllt det norska skidförbundets hälsokrav.

Trots det finns längdstjärnan med i den norska truppen inför världscuppremiären i finländska Ruka nästa helg – något som väcker kritik i Norge.

Men nu ställer sig Therese Johaug bakom landslagskompisen.

Jag har stor förståelse för att det råder är delade meningar om det här. Alla har sina argument för och emot, men jag försvarar Ingvild och skidförbundet, säger Johaug på en pressträff inför Norgepremiären i Beitostølen i helgen, enligt VG.

Hon fortsätter:

Ingvild har levererat fantastiska resultat i flera år, tagit pallplatser och medaljer för Norge. Hon har inte legat på soffan i ett och ett halvt år. Hon har tränat och förberett sig varenda dag på att tävla. Det ser också skidförbundet och de fysiska testerna visar att hon håller en bra nivå. Och när det är OS är det internationella resultat som gäller.
Min mening är att hon absolut förtjänar platsen.

Flugstad Østberg tackar stjärnan för stödet:

Therese har funnits där för mig hela tiden. Hon var en av de första som kom och berättade om sina erfarenheter om hur det är att inte få vara med och jobba mot det man helst vill. Vänskapen med Therese har varit jätteviktig, säger hon till VG.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.