A-
A+

"Johaug riskerar hela säsongen"

Therese Johaug. Arkivbild.
Therese Johaug. Arkivbild.
SkidorTT

Therese Johaug öppnar för att springa i spikskor under friidrottssäsongen.

Något som skapar stor oro i Norge.

Jag är rädd att hon riskerar hela skidsäsongen, säger löparprofilen Ingrid Kristiansen till Dagbladet.

Annons

Annons

Annons

Annons

Skidstjärnan Therese Johaug imponerade i fjol när hon sprang 10 000 meter på 31 minuter och 50 sekunder på norska Bislett Games, vilket var under VM-kvalgränsen.

För att pressa sitt personbästa ytterligare funderar 32-åringen på att snöra på sig ett par spikskor.

Det hade varit kul att prova det i alla fall. Men man får ju börja med några träningspass och starta väldigt, väldigt försiktigt – bara för att känna hur det känns och se hur kroppen tacklar det, säger Therese Johaug till NRK.

Planerna väcker oro i Norge. Norska löpardrottningen Ingrid Kristiansen, med VM- och EM-guld på kontot, har gått ut med en varning till Johaug och menar att beslutet kan medföra stora skadeproblem.

Jag är rädd att hon riskerar både friidrotts- och längdskidsäsong med det valet. Spikskor är ganska läskiga. Alla som har sprungit med spikskor på löparbana i en halvtimme vet att det gör ont i benen om du inte är van vid det, säger Kristiansen till norska Dagbladet

Det kommer dock inte att bli någon medverkan på årets Bislett Games för Therese Johaug. Tävlingen har flyttats till den 1 juli och krockar därför med ett av norskans höghöjdsläger.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr