A-
A+

John Lundvik blir radiopratare för Disney

John Lundvik gör debut som radioprogramledare. Arkivbild.
John Lundvik gör debut som radioprogramledare. Arkivbild.
RadioTT

Nu tar Disney plats i etern med en ny svensk radiokanal. En av Radio Disneys röster blir Melodifestivalvinnaren John Lundvik.

Det är något som jag alltid har velat göra, säger han.

Annons

Annons

John Lundvik har en viss radiovana sedan tidigare. Men trots otaliga intervjuer och ett eget sommarprat hade han först svårt att ta erbjudandet på allvar när han blev tillfrågad om att bli programledare.

Först trodde jag att det var ett prank. Jag har aldrig pratat i radio så här innan. Radiopratare är inte något som jag hade räknat med att blir en vacker dag, säger Lundvik.
Men nu har vi börjat spela in och det känns så otroligt självklart och roligt. Jag älskar utmaningar och att utvecklas, tillägger han.

"Delar med mig"

John Lundvik hörs vardagar mellan klockan 10 och 15. På repertoaren står främst "glad musik som får dig att dansa", men också personliga betraktelser från programledaren.

Jag har anekdoter och funderingar och delar med mig av mitt liv som jag tror att lyssnaren kommer att kunna identifiera sig med, säger han.

Meningen är att han ska höras i både förinspelad form och i direktsändning i lika delar, förklarar han.

Det är det som är utmaningen, att hålla energin och skärpan uppe, men det är också det som jag går igång på. Nu är det live och nu är det på riktigt.

Annons

Annons

Deltar i Melodifestivalen

Samtidigt är John Lundvik en av årets artister i Melodifestivalen, som snart drar igång på nytt. Några problem med att hinna med båda sina åtaganden ser han inte.

Det ligger i samma värld och inget tar fokus från något annat. Tvärtom så är det ganska skönt att vara på tårna och att vara fokuserad. Alltid när jag gör Mello så går jag in 110 procent, och det här hjälper mitt fokus.

TT: Men är det här nästa steg i karriären eller är det ett extraknäck?

Jag skulle säga att det är en till bock på mitt cv och ytterligare något på min "bucket list" som jag alltid har velat göra.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.