A-
A+

John Lydon förlorar tvist om låtar i tv-serie

John Lydon ville stoppa regissören från att använda bandets musik. Arkivbild.
John Lydon ville stoppa regissören från att använda bandets musik. Arkivbild.
MusikTT

Annons

Annons

John Lydon, också känd som Johnny Rotten, har förlorat i en rättstvist vid Högsta domstolen i Storbritannien där sångaren försökte stoppa Sex Pistols-låtar från att användas i en kommande tv-serie, rapporterar BBC.

Sex Pistols tidigare trummis Paul Cook och gitarristen Steve Jones har stämt Lydon efter det att han försökt lägga in ett veto mot att bandets musik används i den kommande tv-serien "Pistol", regisserad av Danny Boyle.

Boyle har tidigare lyckats övertala Lydon att få använda Sex Pistols musik i öppningsceremonin till de olympiska spelen i London 2012.

Den nya serien produceras av Disney för kanalen FX och är baserad på Steve Jones memoarbok "Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol". Enligt Lydon framställer den honom på "ett hotfullt och osmickrande sätt".

Domaren i målet hänvisar dock till bandets tidigare kontrakt, och har beslutat att majoriteten i bandet trumfar Lydons försök att få igenom ett veto. Domaren noterade även att Lydon redan sålt sina rättigheter till företag som Warner Chappell Music och BMG.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!