A-
A+

John Oliver censureras i Mellanöstern

Det satiriska nyhetsprogrammet 'Last week tonight with John Oliver' censureras i Mellanöstern. Arkivbild.
Det satiriska nyhetsprogrammet "Last week tonight with John Oliver" censureras i Mellanöstern. Arkivbild.
TvTT-AP

Den amerikanske satirikern John Oliver skämtade om mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi. Det uppskattades inte av Dubai-baserade tv-kanalen OSN.

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggi mördades i Turkiet 2018. Arkivbild.
Den saudiske journalisten Jamal Khashoggi mördades i Turkiet 2018. Arkivbild.

Tv-kanalen OSN censurerar delar av ett avsnitt av det amerikanska satiriska nyhetsprogrammet "Last week tonight with John Oliver". I programmet kopplas Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman till styckmordet på journalisten Jamal Khashoggi i Istanbul 2018.

I avsnittet, som sändes den 22 oktober, pratar John Oliver om det New York-baserade konsultföretaget McKinsey & Company. Bland annat nämner Oliver att McKinsey deltog i ett saudiskt finanstoppmöte efter Khashoggis död, och kallar mötet för ett "journaliststyckande affärskollo". Vidare kallar tv-värden Saudiarabien för "en av de "journalistskjutande regimerna i Mellanöstern".

Tv-kanalen OSN grundades 2009 och sänder över hela Mellanöstern. I ett uttalande till AP säger kanalen att man "då och då gör mindre innehållsredigeringar".

"OSN följer lagarna på de marknader vi verkar, inklusive regelverket för innehåll i regionen. Vi gör således, då och då, mindre innehållsredigeringar", säger OSN i uttalandet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.