A-
A+

Johnny Bode-priset till Margaux Dietz

Margaux Dietz får pris för att under föregående år ha trampat i klaveret. Arkivbild.
Margaux Dietz får pris för att under föregående år ha trampat i klaveret. Arkivbild.
KulturTT

Margaux Dietz får årets Johnny Bode-pris, som delas ut varje år till en offentlig person som trampat i klaveret och ställt till det för sig själv.

Annons

Annons

Johnny Bode-sällskapet har roat sig på pristagaren Margaux Dietz bekostnad.
Johnny Bode-sällskapet har roat sig på pristagaren Margaux Dietz bekostnad.

Margaux Dietz belönas enligt juryns motivering för att hon skapat en kritikstorm mot sig själv genom att publicera en Youtubevideo av en utslagen man utanför sin ytterdörr.

När sedan SVT gjorde en hel dokumentär om hennes personliga kris gav det upphov till en metaskandal – en prestation som imponerar på Johnny Bode-sällskapet.

Priset består av ett diplom samt en summa pengar som sällskapet vid utdelningen redan använt till att betala för ett restaurangbesök – där pristagaren inte fått delta. För Margaux Dietz del rör det sig om 41 859 kronor och 60 öre, skriver Johnny Bode-sällskapet i ett pressmeddelande.

Margaux Dietz slog igenom som influerare när hon lät filma sin förlossning 2017. Hon har fortsatt sin karriär som bloggare för Elle, deltagare i "Let’s dance" och programledare för "Hemliga beundrare" i TV3 och "Duellen" i SVT. 2021 hade hennes Youtube-kanal 310 000 prenumeranter.

Johnny Bode (1912–1983) levde ett skandalomsusat liv. Han slog igenom som schlagersångare och kompositör på 1930-talet, men karriären fick ett abrupt avbrott sedan han lierat sig med nazisterna och uppträtt i ockuperade Norge under andra världskriget.

Bode gick i landsflykt och verkade efter kriget i Österrike, men fick efter hemkomsten till Sverige en ny karriär med en serie ökända "porrskivor" som blev kult i slutet av 1960-talet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.