A-
A+

Johnson: “Glass onion” handlar inte om Musk

Rian Johnsons hyllade 'Knives out'-uppföljare 'Glass onion' har Edward Norton i en av rollerna.
Rian Johnsons hyllade "Knives out"-uppföljare "Glass onion" har Edward Norton i en av rollerna.
FilmTT

Är Edward Nortons rollfigur Miles Bron ett träffsäkert och illa maskerat porträtt av Elon Musk? Nej, säger regissören, bara ett "olyckligt sammanträffande".

Annons

Annons

Rian Johnsons 'Glass onion' visade sig få oanade likheter med verkligheten.
Rian Johnsons "Glass onion" visade sig få oanade likheter med verkligheten.

”Glass onion: A knives out mystery” blev den mest streamade filmen på Netflix under julhelgen. Daniel Craig är tillbaka som den briljante, men milt excentriske sydstatsdetektiven Benoit Blanc och den här gången är handlingen förlagd på en grekisk ö dit it-miljardären Miles Bron (Edward Norton) bjudit sina vänner.

Och det är just Brons likheter med Teslagrundaren och numera Twitterägaren Elon Musk som flitigt diskuterats i sociala medier sedan filmen hade premiär på Netflix strax före jul.

I en intervju med Wired slår dock regissören och manusförfattaren Rian Johnson fast att likheterna är ett "olyckligt sammanträffande" och att manuset skrevs under pandemin, långt innan Elon Musks tumultartade övertagande av Twitter.

Han medger dock att hans film kom att bli överraskande aktuell.

En vän till mig sade att det känns som att den skrevs i eftermiddags. Det är väldigt konstigt. Jag hoppas att det inte finns någon hemlig marknadsföringsavdelning på Netflix som finansierar detta Twitter-övertagande, säger Johnson.

Musk-anhängare anförda av den konservative politiske kommentatorn Ben Shapiro har på sociala medier kritiserat Johnson och "Glass onion" som de menar är en enda stor "nedtagning" av Musk.

I en tweet som har fått stor spridning skriver Shapiro att "Johnsons syn på universum är att Elon Musk är en dålig och dum man och att alla som gillar honom – inom medier, politik eller teknik – får betalt av honom. Det är en otroligt dum teori eftersom Musk är en av de mest framgångsrika entreprenörerna i mänsklighetens historia (hur många raketer har Johnson skjutit upp på sistone?)".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.