A-
A+

Jonah Hill hyllas för sin öppenhet

Jonah Hill är aktuell med dokumentären 'Stutz' som han själv regisserat och som handlar om hans förhållande till sin terapeut, Phil Stutz, men också om Hills psykiska problem. Arkivbild.
Jonah Hill är aktuell med dokumentären "Stutz" som han själv regisserat och som handlar om hans förhållande till sin terapeut, Phil Stutz, men också om Hills psykiska problem. Arkivbild.
NöjeTT

Den amerikanske skådespelaren Jonah Hill meddelade i veckan att han slutar göra offentliga framträdanden och inte längre tänker delta i marknadsföringen av sina filmer. Nu får han beröm från medicinskt håll för beslutet att skydda sin mentala hälsa.

Annons

Annons

I ett öppet brev som publicerades av Deadline berättade "The wolf of wall street"-stjärnan att han i 20 år lidit av ångestattacker som förvärras av medieframträdanden. Till BBC säger psykologen Sandra Wheatley "att någon som har så mycket att förlora faktiskt är beredd att ta ett steg tillbaka borde beundras".

Hon säger vidare att kändisar "konstant uppträder" när de är ute i offentligheten, men när de sedan är utanför scenen går de tillbaka till den de verkligen är vilket kan vara svår att balansera.

Självskyddande beteende

Psykologen Elena Bailey håller med om att kändisar är "mycket sårbara i allmänhetens ögon" och att ta ett steg tillbaka som Hill har gjort är ett "självskyddande beteende."

"Den typen av uppmärksamhet och feedback och kommentarer om ditt liv kan ha en mycket stor inverkan på din mentala hälsa", säger hon.

I oktober förra året gick Jonah Hill ut på Instagram och skrev att han tröttnat på att få kommentarer om sitt utseende, även om dessa är välmenande. "Jag vet att ni menar väl men jag ber er att inte kommentera min kropp, det hjälper inte. Med respekt", skrev han.

Annons

Annons

Flera berättar

Tom Holland och Ryan Reynolds är två andra stjärnor som har delat med sig av sina erfarenheter av psykisk ohälsa.

Spiderman-skådespelaren Holland meddelade nyligen på Instagram att han tar en paus från sociala medier eftersom han upplever det som "överväldigande". Och förra året diskuterade skådespelaren Ryan Reynolds hur ångest inverkade på hans liv och arbete.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.