-
+

Josh Ho-Sang efter SHL-debuten: "Riktigt kul"

Robert Leino gjorde ett av Örebros mål i Josh Ho-Sangs SHL-debut. Arkivbild.
Robert Leino gjorde ett av Örebros mål i Josh Ho-Sangs SHL-debut. Arkivbild.
IshockeyTT

Forwardsstjärnan Josh Ho-Sang gjorde efterlängtad debut.

Och då besegrade Örebro toppkonkurrenten Luleå med 4–1.

Det var riktigt kul att spela igen efter ett så långt "break" som jag haft. Jag gillade varenda minut på isen, säger han.

Annons

Annons

Örebro rasade ihop och föll tungt mot Växjö i tisdags. Men det hemmastarka närkegänget tog snabb revansch i Behrn arena – och det hajpade nyförvärvet Josh Ho-Sang fick fira en trepoängare direkt i SHL-debuten.

Killarna har berättat att vi förlorat mot det här laget två gånger tidigare den här säsongen. Så det är extra skönt att få första segern mot dem, säger han.

"Funkade okej"

Den välmeriterade forwarden från NY Islanders, som blev klar som lån för två veckor sedan, har fått vänta på Örebrodebuten på grund av pappersarbete.

Men mot Luleå gick det spektakulära nyförvärvet in i den ledande kedjan med centern Rodrigo Abols och forwarden Borna Rendulic.

Hur var det att spela med Borna och Rodrigo, har ni tränat mycket ihop?

Ja, vi har gjort några träningar men det är ändå något helt annat att spela match. Jag tyckte att det funkade helt okej, men kemin kommer bli bättre när vi får mer tid tillsammans, säger han.

Örebro fick en drömstart mot tabelltrean Luleå. Efter bara några sekunder pricksköt Robin Salo in första målet högt bakom gästernas målvakt Jesper Wallstedt.

Fyra minuter in i andra perioden stötte Linus Öberg in 2–0 i spel fem mot fyra. Och efter knappt halva matchen var det Luleås tur att få utdelning i powerplay när Linus Klasen skickade in pucken i krysset bakom Örebromålvakten Jhonas Enroth.

Lite senare i spel fyra mot fyra skar Robert Leino in framför kassen och utökade hemmaledningen till 3–1 med en backhand.

Annons

Annons

Elegant snurrfint

I slutet av perioden presenterade Josh Ho-Sang sig när han elegant snurrfintade sin back och skickade en backhand lågt – men utan att överlista Jesper Wallstedt.

Jag fick en bra passning. Sen trodde jag att jag skulle hitta luckan där.

Innan dess hade 25-årige Ho-Sang, som inte spelat match sedan mars månad, haft svårt att komma in i spelet och bara haft sporadisk puckkontakt.

Hur långt är du från den form du vill ha?

Ganska långt, om man ser till hur det såg ut på isen i dag men jag tror inte det behöver dröja jättelänge innan jag är där. Jag hoppas växa in i det match för match. Just nu är jag fortfarande lite jetleggad och är en bit efter konditionsmässigt, men jag hoppas snart vara i kapp, säger han.

I tredje perioden fick Örebroforwarden Oliver Eklind sista ordet när han tryckte in slutresultatet 4–1 på en retur – och Luleå åkte på fjärde raka förlusten.

Vi skapade många chanser och kunde ha gjort fler mål och jag tycker att vi spelade bra defensivt. Om vi kan fortsätta så här så är vi svårslagna, säger Josh Ho-Sang.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss