-
+

Journalisten Annette Kullenberg är död

Annette Kullenberg. Arkivbild.
Annette Kullenberg. Arkivbild.
KulturTT

Journalisten och författaren Annette Kullenberg är död. Hon avled i sviterna av covid-19 i Portugal, uppger hennes dotter Ylva Kullenberg för TT. Hon blev 82 år.

Annons

Annons

"Tyvärr har jag den smärtsamma uppgiften att meddela att Annette Kullenberg, min mamma har gått bort i Covid. Annette gick bort på Hospital de Cascais i Portugal, natten till idag. Jag och min familj ber om hänsyn och respekt i denna svåra stund", skriver Ylva Kullenberg i ett skriftligt uttalande.

Annette Kullenberg föddes i Stockholm 1939 och hon inledde sin bana som journalist i början av 1960-talet. Hon var känd som en frispråkig skribent och debattör, bland annat på Aftonbladet, där hon arbetade i 25 år. Hon har också varit utrikeskorrespondent i Buenos Aires och Barcelona.

Kullenberg skrev flera skönlitterära böcker – debuten kom 1967 med romanen "Vänd på dig". Hon ligger också bakom flera reportageböcker, som "Överklassen i Sverige" från 1974. Hon verkade också som dramatiker och hon har skrivit radio- och tv-pjäser.

2001 vann Annette Kullenberg "På spåret" tillsammans med journalisten Jesper Aspegren och hon har sommarpratat flera gånger.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss