A-
A+

Jungstedts bok mest lyssnad i sommar

Mari Jungstedt. Arkivbild
Mari Jungstedt. Arkivbild
LitteraturTT

Mari Jungstedts "Där den sista lampan lyser", inläst av Katarina Ewerlöf, blev den mest lyssnade ljudboken hos Storytel under sommaren.

Annons

Annons

"Jag är så glad och tacksam över att så många velat lyssna och att intresset för mina Gotlandsböcker med Knutas och de andra lever kvar efter så många som sexton böcker i serien. Det inspirerar mig att fortsätta skriva", säger Mari Jungstedt i ett pressmeddelande.

Deckare var den genre som lockade mest i hängmattan – åtta av tio titlar på topplistan är just deckare. På andra plats återfinns "Som man sår" av Hans Rosenfeldt och Michael Hjorth, medan Dag Öhrlunds "Dom meddelas redan i natt" knep tredjeplatsen.

"Spänning är en enormt populär genre som vi vet alltid engagerar Storytels användare, och extra mycket under sommarmånaderna. Kategorin fylls ständigt på med nya titlar och lyssnarna verkar inte kunna inte få nog av av alla nervkittlande berättelser", säger Åse Ericson, Sverigechef på Storytel.

Humorgruppen IJustWantToBeCool hamnar i topp bland barnböcker med den andra säsongen av serien "Sommarjobbarna", vars första del toppade sommarlistan även i fjol.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!