A-
A+

Justitieministern beklagar Mats Löfvings död

Justitieminister Gunnar Strömmer (M).
Justitieminister Gunnar Strömmer (M).
SamhälleTT

Beskedet om att polischefen Mats Löfving avlidit kom sent på onsdagskvällen.

"Det är med sorg jag har nåtts av det tragiska beskedet att Stockholms regionpolischef Mats Löfving har avlidit", säger justitieminister Gunnar Strömmer (M) i en kommentar.

Annons

Annons

"Mina tankar går till hans anhöriga och kollegor", fortsätter Strömmer.

Även Polisförbundets ordförande Katharina von Sydow skriver beklagande på Twitter om att hennes tankar går till anhöriga, vänner och kollegor.

Jag känner en sorg och bestörtning och tänker jättemycket på Mats Löfvings anhöriga, familj och kollegor. Eftersom han var vår medlem har vi stöttat honom under den här processen, medmänskligt stöttat, säger hon till P1 Morgon.

Dagen efter beskedet om Löfvings död är tankarna många säger hon till radion.

Alla människor kan göra fel, men man är fortfarande en människa.

Rikspolischefen Anders Thornberg säger i en kommentar på polisens hemsida att hans tankar går till Löfving, hans anhöriga och arbetskollegor.

"Vi kommer göra allt vi kan för att stödja dem i denna svåra stund", säger Anders Thornberg vidare.

Runar Viksten, som på onsdagen presenterade sina slutsatser kring den utredning som Löfving varit föremål för, skulle på onsdagskvällen delta i Aktuellt. Han ställde dock in sin medverkan kort före sändning efter att ha fått beskedet om dödsfallet.

Jag skulle precis stänga av telefonen när Anders Thornberg ringde. Vi var naturligtvis båda tagna av beskedet och var överens om att jag inte kunde medverka under de här omständigheterna, säger Runar Viksten till Aftonbladet.
Det som har inträffat är oerhört tragiskt, säger han vidare.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.