A-
A+

JVM i ishockey spelas i Göteborg 2024

Det är klart att Göteborg får arrangera JVM i ishockey. Arkivbild.
Det är klart att Göteborg får arrangera JVM i ishockey. Arkivbild.
IshockeyTT

Det blir en hockeyfest i Göteborg.

Junior-VM i ishockey kommer att arrangeras i staden 2024.

"Att återigen få möjlighet att se världens bästa juniorspelare på hemmaplan är både roligt och viktigt i vår ambition att bli Sveriges mest engagerande idrott", säger Anders Larsson, ordförande i Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Egentligen skulle den prestigefyllda turneringen ha arrangerats i Göteborg 2022. Men på grund av coronapandemin tog Internationella ishockeyförbundet beslutet att Kanada, som arrangerade årets JVM i en publikfri bubbla, även skulle få arrangera mästerskapet kommande år.

JVM i Göteborg inleds 26 december 2023 och pågår till 5 januari 2024. Tio lag ingår i turneringen och matcherna spelas i Frölundaborg och Scandinavium.

"Vi hoppas och tror på att JVM 2024 i Göteborg ska motivera än fler ungdomar, både flickor och pojkar, att börja spela ishockey. Flera spelare i junior-VM kommer vi få höra talas om i många år framöver, och att se dem som juniorer är riktigt kul så jag hoppas att fler tar chansen att vara på plats i Göteborg", säger Johan Stark, Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare.

Senast JVM arrangerades i Sverige var i Malmö 2014.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!