A-
A+

Kajsa Ekis Ekman uppsagd från Arbetaren

Kajsa Ekis Ekman är formellt uppsagd från sin post som chefredaktör. Arkivbild.
Kajsa Ekis Ekman är formellt uppsagd från sin post som chefredaktör. Arkivbild.
MedierTT

Kajsa Ekis Ekman har formellt sagts upp från tjänsten som chefredaktör på syndikalisternas tidning Arbetaren, rapporterar SVT Kulturnyheterna.

Annons

Annons

Hon har arbetsbefriats med lön från sin tjänst och processen ska nu skötas juridiskt av externa parter, meddelar Tommy Sundvall, ledamot i ägarstyrelsen.

Det finns (inget) att säga mer än att det är fruktansvärt tråkigt ur hennes perspektiv. Personalen på tidningen har också mått dåligt och inte känt sig trygga att vara på arbetsplatsen när hon varit där. Det är inte en acceptabel arbetsmiljö, det finns inga vinnare i den här situationen, säger han till SVT.

I slutet av augusti utsågs Kajsa Ekis Ekman till tillförordnad chefredaktör på Arbetaren, vilket väckte kritik inom fackförbundet SAC. Anställda har varslats sedan de protesterat mot nya chefredaktören, styrelsen för ägarbolaget har avgått och till slut sparkades fack-vd:n Thomas Karlsson.

Tidigare har journalisten, författaren och vänsterdebattören Ekman kritiserats för ställningstaganden som beskyllts för att vara Putinvänliga och transfobiska.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.