A-
A+

Kakabaveh: Flera krav återstår

Amineh Kakabaveh, politisk vilde i riksdagen. Arkivbild.
Amineh Kakabaveh, politisk vilde i riksdagen. Arkivbild.
PolitikTT

Den politiska vilden Amineh Kakabaveh, som ensam kan avgöra statsministeromröstningen på onsdag, vill fortfarande ha svar från regeringen på sin kravlista.

Annons

Annons

"Enligt samtal som jag har fått är punkt 9 borta, vilket är superbesked. Men det är fortfarande en rad viktiga frågor som jag vill ha svar på", skriver Kakabaveh i ett sms till TT.

Den politiska vilden och tidigare vänsterpartisten har tagit fram en åtta punkter lång kravlista för att släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister.

Hon kan ensam avgöra en statsministeromröstning på grund av den jämna mandatfördelningen. Röstar hon nej till Löfven tillsammans med L, M, KD och SD så har Löfven en majoritet emot sig.

Kravlistan innefattar att punkt 9 i januariavtalet stryks. Punkten säger att regeringen inte ska arbeta för vinstförbud i välfärden. Andra krav i listan är att stoppa religiösa friskolor, återställa värnskatten och höja statsbidraget till fattiga regioner och kommuner.

"Det är bra att punkt 9 är borta och att januariavtalet inte gäller längre men jag har en rad andra krav som måste få svar i morgon", skriver Kakabaveh vidare.

S-ledaren Stefan Löfven fick frågor om hur han tänker lösa situationen med den politiska vilden på sin presskonferens med talmannen.

Vi kommer att ha kontakt med henne, svarade Löfven.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!