A-
A+

Kakabaveh har åtta krav för att rösta på Löfven

Amineh Kakabaveh. Arkivbild.
Amineh Kakabaveh. Arkivbild.
PolitikTT

Den politiska vilden Amineh Kakabaveh har en avgörande vågmästarroll inför en kommande regeringsomröstning i riksdagen. Nu uppger hon för Expressen att hon ställt krav på Socialdemokraterna.

Annons

Annons

På fredagen ska den förra vänsterpartisten ha talat med en S-riksdagsledamot och en medlem i partistyrelsen samt haft telefonsamtal med justitieminister Morgan Johansson (S).

Kakabaveh presenterade då en lista på åtta punkter som hon vill ha genomförda för att släppa fram Stefan Löfven i en omröstning.

De skulle titta på den och återkomma i veckan, säger Kakabaveh till Expressen.

Bland punkterna finns krav på att återställa värnskatten, stoppa vinster i välfärden och stoppa religiösa friskolor.

Jag förstår att det inte är realistiskt att jag får igenom alla önskemål. Kanske att jag får igenom fem, säger hon till tidningen.

Den viktigaste punkten anser Kakabaveh vara att stryka punkt nio i januariavtalet, där regeringen lovat att inte begränsa möjligheter till vinster i välfärden.

Hon säger sig inte veta hur regeringen ska kunna intyga att hon får igenom sina krav. Kakabaveh säger också att hon "tar ansvaret för att det blir extraval om det blir så, om partierna inte är överens och alla sätter sig på tvären. Då får svenska folket säga sitt".

Kakabaveh lämnade Vänsterpartiet 2019 efter en konflikt om framför allt synen på hedersvåld. Hon sitter kvar i riksdagen som så kallad politisk vilde.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!