A-
A+

Kalla däckad i magsjukdom: "Det var sängläge"

Charlotte Kalla fick sitta isolerad på sitt hotellrum i förra veckan. Arkivbild.
Charlotte Kalla fick sitta isolerad på sitt hotellrum i förra veckan. Arkivbild.
SkidorTT

Träningsveckan i franska Font Romeu blev inte vad Charlotte Kalla hade tänkt sig.

En sjukdom stoppade skidstjärnan fullständigt.

Det var sängläge i några dagar, säger hon.

Annons

Annons

När TT talar med Charlotte Kalla säger hon att hon mår bra och att hon kan träna som hon vill.

Annat var det i förra veckan.

Något i maten

På grund av en – vad det låter som – ordentlig magsjukdom fick Kalla sitta isolerad på sitt hotellrum när övriga landslagskompisar slipade formen i franska Font Romeu.

Kroppen sade i från rejält, det var sängläge i några dagar, säger Kalla.
Vi har våra rutiner när någon blir sjuk. Så någon fick komma upp med mat och så. De första dagarna ville jag inget annat än att ligga i sängen. Men sedan, när jag blev bättre, blev det ju lite rastlöshet, fortsätter hon.

Vad som låg bakom sjukdomen vet hon fortfarande inte exakt. Att det skulle vara kopplat till corona tror veteranen dock inte.

Det måste ha varit något som jag har ätit. Att det skulle vara coronavaccinet...? Nej, det var ju flera månader sedan jag tog det. Det var nog något jag åt.

Få idrottare bävar för sjukdomar likt skidåkare. Speciellt under säsong. Nu är det förvisso en tid kvar till att startskottet för vinterns tävlingar går – men Kalla berättar att hon likväl kände sig en aning stressad över att missa flera viktiga träningsdagar.

Först blev jag orolig för att jag skulle tappa. Men nu känner jag ändå att jag är på gång igen, och jag vet att det kommer bli ännu bättre med tiden.

Annons

Annons

Ny chef på gång

I skidlandslaget har det de senaste åren varit stor ruljans på ledarsidan, något Charlotte Kalla har varit kritisk till. I somras slutade längdchefen Daniel Fåhraeus och rekryteringen för att hitta hans ersättare är i slutskedet. Kalla menar att det är av stor vikt att förbundet träffar rätt med den som får tjänsten.

Det viktiga är att den som får jobbet kan ta vid där Daniel slutade. Med värdegrundsarbetet och så att vi har en långsiktig stabil grund att stå på, säger hon.

Den förra förbundskaptenen i friidrott, Karin Torneklint, har nämnts som en het kandidat till jobbet enligt Expressen.

Jag vill inte spekulera i namn, jag har ingen aning om vilka kandidaterna är. Men jag hoppas som sagt på att någon kan fortsätta med det jobbet som Daniel började, säger Kalla.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.