Kalla tog ny överlägsen seger

Charlotte Kalla. Arkivbild.
Charlotte Kalla. Arkivbild.
SkidorTT

Två lopp – två övertygande segrar. Charlotte Kalla var överlägsen också i det andra distansloppet, 10 kilometer fri stil, i svenska seniorcupen i Östersund.

Jag försökte hålla ett jämnt tempo och våga ha insats i åkningen från början i dag, säger Kalla i Aftonbladets sändning.

Annons

Annons

Annons

Annons

Charlotte Kalla missade inledningen av säsongen efter att ha drabbats av covid-19. Hon har fortfarande inte kunnat mäta sina krafter mot internationellt toppmotstånd, men att döma av insatserna i Östersund den här veckan, är hon på rätt väg formmässigt.

Efter en överlägsen seger på 15 kilometer klassiskt i fredags, tog hon ytterligare en övertygande förstaplats på 10 kilometer fri stil – en av Kallas favoritdistanser – under söndagen.

Kalla var helt ohotad och vann loppet, 41 sekunder före tvåan Lovisa Modig och över en minut före trean Evelina Settlin.

Det var riktigt fina banor här i Östersund i dag. Det var fasta och fina spår, trots att det var ganska många som startade före mig, säger Kalla i Aftonbladets sändning efter segern.
Jag försökte hålla ett jämnt tempo och våga ha insats i åkningen från början i dag. Då blir det en annan känsla (än i fredags) när man är belastad hela vägen. I dag försökte jag bibehålla den stora, kraftfulla och lugna åkningen.

Hon berättar också att hon noga har följt, och motiverats av, landslagskompisarnas framfart i Tour de Ski.

Jag har följt det med spänning. Det har varit så himla imponerande att se laget prestera. Det är jätteinspirerande, jag tar med hur mycket glädje som helst därifrån, säger Kalla.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons