A-
A+

Kalla: "Vill inte göra något halvdant"

Charlotte Kalla. Arkivbild.
Charlotte Kalla. Arkivbild.
SkidorTT

Charlotte Kalla tar plats i det svenska landslaget – och det var inget svårt beslut att fortsätta satsningen mot OS nästa år.

Det var ingen stor dramatik och lång betänketid som behövdes, säger skidstjärnan till Viaplay.

Annons

Annons

Annons

Annons

Efter en turbulent säsong med coronasjukdom, ryggproblem och magkatarr dröjde det till i mitten av april innan Charlotte Kalla meddelade att hon fortsätter över nästa säsong.

Den 33-åriga OS- och VM-guldmedaljören säger att det var viktigt att summera säsongen och överväga om hon var redo att göra en ny satsning.

Jag vill inte göra något halvdant, säger hon.

Trots skade- och sjukdomsproblematiken inför fick hon en plats i truppen till VM i Oberstdorf tidigare i år. Ett mästerskap som började skapligt – men avslutades med en kollaps i stafetten och en bruten tremil då hon för första gången bröt ett lopp på grund av problem med magen.

Kalla säger att hon inte kommer att ställa upp i alla världscuptävlingar den kommande säsongen utan att det är viktigare att bygga en bra grund.

Det handlar om att hitta en bra balans mellan uttag och återhämtning, säger hon.

Även Johanna Hagström får plats i A-landslaget. 23-åringen fick inte plats förra säsongen, men får chansen inför OS i Peking 2022. Däremot flyttas Moa Lundgren från A-laget till utvecklingslaget Team Bauhaus – något som motiverar henne.

Man kan väl säga att de har hällt bensin på elden så jag ser fram emot ett träningsår, säger hon på en pressträff med landslaget.

Dessutom väljer Anna Dyvik att göra en egen satsning utanför landslaget.

William Poromaa och Marcus Grate får permanenta platser i herrlandslaget för första gången.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Möt Kristi Himmelfärdshelgen tillsammans med Ulf Elfving.