A-
A+

Kallt segerdopp för Vu efter särspel i majorn

Den 25-åriga amerikanskan Lilia Vu vann Chevron Championship efter särspel mot landsmaninnan Angel Yin.
Den 25-åriga amerikanskan Lilia Vu vann Chevron Championship efter särspel mot landsmaninnan Angel Yin.
GolfThe Woodlands, Texas, TT:s utsände

Det var många som hade chansen, men det var Lilia Vu som tog den.

Den 25-åriga amerikanskan vann Chevron Championship efter särspel mot Angel Yin.

Annons

Amerikanskan Lilia Vu tog ett segerdopp.
Amerikanskan Lilia Vu tog ett segerdopp.

Det var många om budet inför den sista rundan av årets första major för damgolfarna. Lilia Vu inledde den blåsiga och kalla söndagen på elfte plats och började ganska bra, men det var först på slutet som hon blandade sig i segerstriden på allvar.

Vu gjorde birdies på 17:e och 18:e för att komma in i klubbhuset på tio slag under par efter 68 på rundan. Det räckte till slut till särspel mot landsmaninnan Angel Yin, som tappade greppet om sin ledning på sluthålen.

I särspelet slog Yin inspelet i vattnet på 18:e och hon behövde sedan aldrig slå sin parputt. Vu rullade nämligen i sin luriga nedförsputt för birdie och säkrade segern direkt på det första särspelshålet.

Jag kan inte ens uttrycka vad jag kände då. Jag var nervös. Jag var rädd. Jag var kall. Jag ville bara slå putten så att jag hade det gjort, säger vinnaren.

Vu fick lite senare kasta sig i vattnet intill den 18:e greenen, när man byggde vidare på traditionen i majorn som i år flyttade från Kalifornien till The Club at Carlton Woods i Texas. Iförd morgonrock kunde världstolvan, som tog sin första LPGA-seger i februari, lyfta segerbucklan efter att nu också ha säkrat karriärens första majortitel.

Vu låg tvåa efter halva tävlingen, men tappade under lördagen innan hon reste sig med besked när allt skulle avgöras.

Jag var definitivt min största fiende de senaste dagarna. Jag vet inte hur jag lyckades med det här. Jag är bara väldigt lycklig och stolt.

För segern fick Vu en prischeck på 765 000 dollar (cirka åtta miljoner kronor). Svenskorna hade ingen rolig avslutningsrunda och tappade båda mark under de avslutande 18 hålen. Maja Stark slutade 37:a, Linnea Ström 56:a.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.