A-
A+

Kalmar dementerar rasism: "Absolut inte"

Östersund har det tungt i allsvenskan.
Östersund har det tungt i allsvenskan.
FotbollTT

Östersund fortsätter att ha det tungt i årets upplaga av allsvenskan. Matchen hemma mot Kalmar slutade med förlust och sistaplatsen i tabellen stannar kvar i Jämtland. Men det var efterspelet som skapade flest reaktioner.

Det är skandalöst, säger målskytten Nils Fröling till Discovery.

Annons

Annons

I den första halvleken var det Kalmar som satt i förarsätet och skapade mycket mer än hemmalaget. Men efter paus kom ÖFK in med lite mer kraft i spelet.

Med 20 minuter kvar fick Felix Hörberg en riktig bjudning när han kom springande i ett friläge på högerkanten. Men i stället för att skjuta försökte han passa bollen, som då kunde brytas av Kalmars Rasmus Sjöstedt.

Men det var Kalmar som fick sista ordet. På lagets elfte(!) hörna kunde Nils Fröling peta in 1–0 bakom en chanslös Sixten Mohlin och fixa tre friska poäng till Kalmar.

Anklagas för rasism

Efter slutsignal blev det dock tråkiga scener. ÖFK:s Samuel Mensiro var upprörd och hans lagkamrater försökte lugna honom.

Enligt sportchefen Adil Kizil blev han utsatt för rasism.

Det är lite svårt att säga exakt vad som har hänt, men det vi har hört från vår spelare är att en spelare i Kalmar hånar och uttalar sig rasistiskt mot honom. Det är helt oacceptabelt om så är fallet, säger Kizil i Discovery.

På andra sidan planen sågs Kalmars lagkapten, Oliver Berg, gråta.

Annons

Annons

Kalmar slår tillbaka

Jag har ingen aning om vad som har hänt, men så här ska det inte se ut efter en match oavsett om man har förlorat eller vunnit. Det är skandalöst. Jag vet inte vad de bråkar om, men så här ska det inte vara, säger målskytten Nils Fröling i Discovery.

Kalmars sportchef Jörgen Petersson dementerar att det rör sig om rasism.

Han har absolut inte sagt någonting. Det han sa var ”play football” när de sparkade ner honom andra gången. Det är det enda. Vi förstärker och säger att all form av rasism är för jävlig och bedrövlig när den sker men det är också för jävligt att bli beskylld för den när det inte är sant. Vi har en spelare som mår riktigt skit för något som inte har hänt, säger Petersson till Expressen.

Kalmar klättrar i och med segern en placering, upp till sjätteplatsen i den allsvenska tabellen. På samma poäng som femman Hammarby. För ÖFK blev det dock den åttonde raka matchen utan seger och man stannar kvar på sistaplatsen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!