Kalmar FF kvar i allsvenskan

Kalmars Lucas Hägg-Johansson kramas om efter straffräddningen i det lyckade allsvenska kvalet mot Jönköpings Södra.
Kalmars Lucas Hägg-Johansson kramas om efter straffräddningen i det lyckade allsvenska kvalet mot Jönköpings Södra.
FotbollTT

4–1 efter två matcher och Kalmar är klart för spel i landets högsta serie även nästa år.

Jag brukar aldrig vara nervös, men inför den här matchen har det varit en otrolig anspänning. Det var först de sista tio minuterna som jag kände att detta är klart, säger Kalmars Erik Israelsson.

Annons

Annons

Annons

Annons

Förra året var det Brage som Kalmar lyckades slå ut i kvalet, i år Jönköpings Södra. Båda kvalsegrarna höll samma mall. Klar seger på bortaplan och stabilt försvarsspel i hemmamatchen.

Det har varit några tuffa månader för oss, och mycket nerver de här sista dagarna. Vi vet att Jönköping har ett bra lag och att vi inte kunde räkna hem något efter första matchen, säger Erik Israelsson.

Kalmar har i stort sett hela säsongen fått kämpa för sin allsvenska överlevnad, och nu när det är klart att de håller sig kvar.

Lättnad och glädje

Det är en kombination av lättnad och glädje. Men först och främst är det lättnad man känner nu direkt efter matchen. När man fått smälta detta kommer glädjen över att ha klarat nytt kontrakt.
Det var många som hade räknat ut oss för några månader sedan. Men vi hittade en formel där ett plus ett blev mer än två, säger Israelsson.

Det är inget finlir som tagit Kalmar till allsvenskt spel 2021, men det blivit precis så pass många poäng och segrar som behövts.

Nej, det har inte varit vackert. Vi har verkligen offrat oss för varandra och haft marginalerna med oss, eller de där marginalerna har vi skapat själva. Nu får vi bygga nytt inför nästa säsong.

TT: Hur ska ni fira detta?

Det blir en liten middag tillsammans, sedan blir det nog ganska restriktivt. Men vi ska vara stolta över vad vi gjort och kan gå på semester med huvudena hållna högt, säger Israelsson.

Annons

Annons

Inte riktigt nära

Jönköping var aldrig riktigt nära att komma tillbaka från 1–3-underläget.

Vi sade att vi skulle försöka få matchen att sätta sig. Ett mål kan komma i 40:e eller 55:e och då blir det ändå nerv i det, det var ändå ett ganska dåligt utgångsläge, menade Jönköpings tränare Andreas Brännström.

Men anfallet kom aldrig riktigt igång.

Det blev lite olika viljor, några ville ändå anfall direkt och andra som håller sig till planen. Vi blev ganska spretiga och Kalmar kunde ligga och hålla koll på oss, sade Brännström.

Jönköpings Södra får ta nya tag i superettan nästa år.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons