Kan ändå bli ett damallsvenskt lag i Göteborg

Göteborg FC:s träningsanläggning Valhalla IP är en enkel idrottsplats. Arkivbild.
Göteborg FC:s träningsanläggning Valhalla IP är en enkel idrottsplats. Arkivbild.
FotbollTT

Trots att Göteborg FC avslutar sin elitverksamhet med omedelbar verkan finns det en möjlighet att staden har ett lag i damallsvenskan även nästa år, skriver Göteborgs-Posten.

Det är en sak vi tittar på nu. Om det går att lösa återstår att se, säger advokaten Carl Fhager till tidningen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nyheten om att Göteborg FC, regerande svenskt mästarlag med flera landslagsspelare i fotboll, avslutar sin elitverksamhet överraskade många under tisdagen och ännu fler undrar nog vad som händer härnäst.

Advokaten Carl Fhager vid advokatbyrån Maqs har fått i uppdrag att hjälpa spelarna att hitta nya klubbar. Eller att få en annan klubb att ta över Göteborgs plats i högstaserien.

Två scenarion

Antingen kan man tänka sig att hitta en ny kostym för den här verksamheten, det är ett pågående arbete med korta ledtider. Eller, om så inte sker, se till att spelarna får nya klubbar att spela för. Mitt uppdrag är att lösa det ena eller det andra, säger Carl Fhager till Göteborgs-Posten och fortsätter:
Det finns mycket som är gott i Göteborg FC, historian, spelarna, ledarna och allt runt omkring. Kan man ta det och stoppa in i en annan klubb med ännu bättre faciliteter och träningsmöjligheter? Det är en sak vi tittar på nu. Om det går att lösa återstår att se.

Annons

Annons

Inget formellt besked

Enligt Svenska fotbollförbundets (SvFF) praxis och tävlingsbestämmelser tillfaller Göteborgs damallsvenska plats Morön BK, trea i andradivisionen elitettan i år, om mästarlaget drar sig ur serien.

Vi har inte fått något formellt besked från föreningen (Göteborg FC) än, och det behöver vi invänta för att kunna hantera de tävlingstekniska aspekterna, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till SVT och fortsätter.
Om ett lag drar sig ur, så är det tredjeplacerade laget i elitettan och i det här fallet Morön som ska erbjudas den platsen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons