A-
A+

"Kan vara sista gången" med Rolling Stones

Ronnie Wood, Mick Jagger och Keith Richards på scen i Lyon förra veckan.
Ronnie Wood, Mick Jagger och Keith Richards på scen i Lyon förra veckan.
MusikTT

Det är inte Rolling Stones som kommer till Friends arena på söndag. Utan trummisen Charlie Watts är det ett annat band som spelar, anser journalisten och Stones-experten Johan Lindqvist.

Men det är en bra rockshow, säger han.

Annons

Annons

På söndag kliver rockikonerna Mick Jagger, Keith Richards och Ronnie Wood ut på scenen för att återigen möta de svenska fansen. Ett av dem är Johan Lindqvist, nöjesjournalist på Göteborgs-Posten och Rolling Stones-älskare sedan många år.

Efter Charlie Watts död förra året är han dock tveksam till om det verkligen är Stones han ska se.

När Charlie gick bort så kände väl jag och många andra att nu finns inte Rolling Stones längre. Inte på det sättet som de gjorde förut i alla fall. Men det ska det bli roligt att se dem trots allt. Det är alltid en underhållande show, säger han.

"Londons bästa bluesband"

The Rolling Stones må vara decimerat, men enligt recensioner från några tidigare anhalter på turnén kan publiken se fram emot ett rockband i högform.

När jag ser klipp från turnén som rullar så ser det bekant ut. Det är fortfarande ett bra band, säger Johan Lindqvist.

Han har sett dem många gånger genom åren och han har sällan blivit besviken.

De har haft några svackor, men som helhet är det en kul cirkus. När de är som bäst finns det stunder i konserterna där de gamla gubbarna fortfarande är det här lilla bandet som vill vara Londons bästa bluesband. Det där finns fortfarande kvar inuti det stora monstret som är Rolling Stones live, säger han.

Annons

Annons

Flera "sista" turnéer

Lindqvist såg bandet för första gången på Eriksbergsvarvet i Göteborg 1990.

Jag var 19 år och tänkte att de nog inte håller på så länge till. Man hade ju andra perspektiv. Jag tyckte att de var urgamla redan då, säger han.

Sverigebesöket är en del av Europaturnén "Sixty", som markerar att det gått 60 år sedan juli 1962 då bandet gjorde sin scendebut på klubben Marquee i London. Sedan dess har de varit på flera turnéer som har sagts vara deras sista. Men den här gången tror Lindqvist att det faktiskt kan bli dags att ta farväl på riktigt.

Mick Jagger fyllde ju 79 häromdagen. Det är klart att man går dit med en tanke om att det här kan vara sista gången. Men det är ingen större sorg i sådana fall, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.