A-
A+

Kanada illa ute mot Kazakstan – knapp seger

Kanada tog en knapp seger mot Kazakstan.
Kanada tog en knapp seger mot Kazakstan.
IshockeyTT

Kanada tog tre poäng tack vare 4–2 mot Kazakstan.

Men slutspelsdrömmen hålls vid liv med konstgjord andning.

Med två matcher kvar att spela har kanadensarna inte råd med någon mer förlust om de vill att ishockey-VM ska fortsätta efter gruppspelet.

Annons

Annons

Resultatmässigt har Kanada repat sig efter den inledande fiaskostarten med tre raka förluster. Man har tagit två segrar i följd, men mot Kazakstan var det inte den mest imponerande trepoängaren.

Kanada gick upp i en 2–0-ledning tidigt i andra perioden när lagkaptenen Adam Henrique styrde in Owen Powers backskott. Men tre minuter senare reducerade Nikita Michajlis med ett välplacerat skott intill Darcy Kuempers främre stolpe. Minuten in i sista perioden höll sig kazaken framme på nytt och sköt in kvitteringen via Kuempers plockhandske.

Kazakstan tryckte på efter kvitteringen och hade sina lägen samtidigt som oket på Kanadaspelarnas axlar blev allt tyngre. Men med kniven mot strupen klev talangen Cole Perfetti fram. 19-åringen kom in i slottet, fick pucken och pricksköt in 3–2, 7.40 in i perioden.

Matchen levde ända in i slutminuterna med ett Kazakstan som tryckte på för en kvittering. Men Kanada klarade av att stå emot, punkterade i tom målbur och tog en knapp 4–2-seger.

Därmed lever Kanadas hopp om en plats i kvartsfinalen, även om det fortsatt är knappt. Med två matcher kvar att spela är man sexa i gruppen med sex poäng.

I grupp B:s andra match under fredagen vann Norge med 4–3 mot Lettland efter straffar. Michael Haga, som spelade för Djurgården förra säsongen, satte Norges avgörande straff.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!