A-
A+

Känner U21-vibbarna: "Vi drömde och lyckades"

Ludwig Augustinsson.
Ludwig Augustinsson.
FotbollTT

Ludwig Augustinsson vet hur långt lite flyt kan räcka.

"Vibbarna" från U21-guldet gör sig påminda – och kanske kan det ta Sverige hela vägen till EM-final.

När vi har våra dagar kan vi slå vilket lag som helst i den här turneringen, säger han.

Annons

Annons

Spelet har stundtals hackat och mot Spanien och i delar av matchen mot Polen var trycket hårt mot det svenska målet. Men Sverige har som gruppsegrare tagit sig till åttondelsfinal i fotbolls-EM där Ukraina väntar på tisdag.

Att bollen har studsat Sveriges väg vid ett flertal tillfällen är något som Ludwig Augustinsson känner igen från både guldet i U21-EM 2015 och kvartsfinalplatsen i VM 2018.

Just under U21 kändes det under lång tid. Vi var uträknade i playoffen mot Frankrike och även innan det. När man får ett resultat, två resultat, tre resultat med sig. Vi får en utvisad i premiären mot Italien, men vänder matchen. Då känner man "det är vår turnering, vi kommer vinna det här".

"Ingen är nöjd"

Man kollar på lagkompisarna bredvid och tänker "vi kanske inte spelar fantastiskt, men kommer gå vidare på ett eller annat sätt". Det är ett otroligt skönt flow vi var inne i och man har känt det i stunder med landslaget här också.

Han lyfter upp exemplet där polska anfallsstjärnan Robert Lewandowski nickade i stolpen två gånger om inom loppet av sekunder.

Då kände jag att det går ändå med oss hyfsat. men vi måste jobba och kan inte slappna av en sekund. Vi var glada efter gruppsegern, någon tog en öl, men ingen är nöjd. Alla vet att vi kan komma upp på en bättre nivå, så vi är hungriga för mer.

Annons

Annons

"Klart vi drömmer"

Vid avancemang till kvartsfinal väntar antingen England eller Tyskland, och tar man sig vidare därifrån: eventuellt stornationer som Belgien, Frankrike eller Portugal.

För Ludwig Augustinsson, till vardags i tyska Werder Bremen, lever drömmen om en plats i EM-finalen på Wembley i London den 11 juli.

U21-generationen, vi drömde och vi lyckades också gå hela vägen. Det är många med från den tiden och många som är med från VM. Där var det många som inte trodde att vi skulle gå vidare från gruppen, inte ens från åttondelen och kvarten, så vi vet att det är möjligt. Det är klart vi drömmer. När vi har våra dagar kan vi slå vilket lag som helst i den här turneringen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!