A-
A+

Känslosam Djokovic hyllar Federer: "Perfektion"

Novak Djokovic och Roger Federer i somras. Arkivbild.
Novak Djokovic och Roger Federer i somras. Arkivbild.
TennisTT

Tennislegendaren Roger Federer avslutar karriären.

Novak Djokovic håller inte igen på orden när han hyllar schweizaren.

"Din karriär har satt tonen för vad det innebär att uppnå perfektion", skriver serben på Instagram.

Annons

Annons

41-årige Federer aviserade på torsdagen att han avslutar sin karriär efter Laver Cup senare i september.

Federer har under karriären vunnit 20 grand slam-turneringar, där bara två spelare på herrsidan har vunnit fler: Rafael Nadal (22) och Novak Djokovic (21).

"Roger, det är svårt att sätta ord på allt som vi har delat i den här sporten med mer än ett decennium av otroliga ögonblick och fajter att blicka tillbaka på. Din karriär har satt tonen för vad det innebär att uppnå perfektion. Det är en ära att känna dig på och utanför banan. Jag vet att det här nya kapitlet kommer innehålla fantastiska saker för dig och alla dina nära och kära – och Roger-supportrar har fortfarande mycket att se fram emot. Från vår familj till er, vi önskar er all lycka och framgång i framtiden", skriver Djokovic på Instagram.

Även Nadal hyllade Federer under torsdagen.

"Kära Roger, min vän och rival. Jag önskar att den här dagen aldrig hade kommit. Det är en sorglig dag för mig personligen och för idrotten över hela världen. Det har varit ett nöje, men även en ära och ett privilegium, att få dela alla de här åren med dig, med så många fantastiska stunder på och utanför banan", skrev Nadal på Twitter.

Federer har varit världsetta i 310 veckor, varav 237 i följd. Han är den som vunnit flest Wimbledontitlar med sina åtta pokaler.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.