-
+

Kaptenen gör comeback efter hjärntumören

Viktor Rhodin är redo för comeback. Arkivbild.
Viktor Rhodin är redo för comeback. Arkivbild.
HandbollTT

Han fick ett epileptiskt anfall i april och visade sig ha en elakartad hjärntumör.

Nu är Viktor Rhodin, 26, redo för comeback – med hjälm på huvudet.

Det var ett tag där jag hade svårt att se mig själv på en handbollsplan igen, säger Önnered HK:s lagkapten.

Annons

Annons

Det har varit en lång väg tillbaka till handbollsplanen för Viktor Rhodin sedan han satt i soffan hemma i lägenheten den 17 april i fjol.

Jag fick ett epileptiskt anfall. Som tur var så var min sambo hemma och ringde 112. Jag betedde mig väldigt konstigt under den tiden. Först fick jag kramper i hela kroppen och låg på marken. Sen reste jag mig upp och försökte krama väggarna. Jag försökte också ta av mig tröjan men misslyckades med det. Sen kom ambulansen och de förde mig till Sahlgrenska, och någonstans i ambulansen fick jag tillbaka medvetandet, säger Rhodin.

På sjukhuset testades han först positivt för covid-19 och flyttades till infektionsavdelningen. Några dagar senare genomgick han en skiktröntgen över hjärnan vilket visade på en liten förändring, och efter en magnetröntgen konstaterades det att Rhodin hade en hjärntumör.

"En speciell sommar"

Den 8 juni opererades han och efter det har han arbetat med att komma tillbaka till ett vanligt liv – och handbollsplanen.

I början var det jobbigt och jag hade svårt att se mig själv på en handbollsplan igen, men det gick ju rätt bra rätt fort. Bara efter cirka två veckor var jag ute och tog längre promenader. Jag har kunnat plugga vid sidan av och kunnat träna lite lätt löpning och gym under hösten, säger han.

TT: Har tumören gjort sig påmind efter operationen?

Ingenting faktiskt. Så det har varit väldigt skönt.

Annons

Annons

Inte hundraprocentigt läkt

Efter årsskiftet var han så långt framme i sin rehabilitering att han kunde börja träna med laget igen. Han har fått dispens hos Svenska handbollsförbundet för att spela med en specialdesignad hjälm.

Det är inget krav men läkarna rekommenderar det. Skallbenet har läkt, men inte hundraprocentigt. Det är inte lika starkt som ett vanligt skallben.

TT: Har läkarna sagt något om att det finns några faror med att spela handboll igen?

Inga direkta faror egentligen. Det är om skallbenet skulle få sig en ordentlig smäll där det inte har läkt hundraprocentigt, men det är därför jag har hjälmen.

På lördag ställs Önnered mot Redbergslid hemma i handbollsligan. Och då hoppas Rhodin att vara med på plan.

Redo är han i alla fall.

Jag är väldigt tacksam för att allt har gått så pass bra som det har gjort. Att allt har löst sig och nu med hjälmen har det varit en extra trygghet. Jag är väldigt glad att det har gått så bra för mig.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss