A-
A+

Kaptenen: "Klart hon kommer att vara med på OS"

Ulrika Sandmark. Arkivbild.
Ulrika Sandmark. Arkivbild.
SimningTT

Simningens förbundskapten Ulrika Sandmark är förvånad över Michelle Colemans kritik kring OS-uttagningarna.

Samtidigt menar hon att frisimsprofilen kan vara lugn:

Det är klart att hon kommer att vara med på OS.

Annons

Annons

Annons

Annons

Coleman säger inför EM (start på måndag) till TT att hon "känner stress och oro" över att hon inte är uttagen till OS med två månader kvar till spelen. Trots att hon redan hösten 2019 klarade OS-kvalgränserna totalt fem gånger i världscupen.

Ulrika Sandmark säger sig vara förvånad över kritiken att informationen skulle ha varit dålig.

Jag känner inte riktigt igen det där. Johan Wallberg (Colemans tränare), Michelle och jag har pratats vid på ett möte kring det här. Vi har vår nästa uttagning efter EM och det har vi gått på hela tiden, säger Sandmark och fortsätter:
Vi har pratat med Michelle om det här och det är klart att hon kommer att vara med på OS. Jag är lite förvånad över hennes oro.

Bara tre simmare svenska simmare är hittills OS-uttagna.

TT: Varför vänta med uttagningen om det är klart att hon ska vara med på OS?

Vi har ett sätt som vi tänker på och det är vissa tävlingar som vi har uttagning på, dit hörde inte världscupen. Det är VM, Nordic meet (där Swim Open i Stockholm ingår), EM, Mare Nostrum-serien och Sette Colli (i Rom), säger Ulrika Sandmark.

TT: Så hon kan inte tillgodoräkna sig världscupen?

Det är klart att hon har gjort de tiderna och de är under Finas A-kvaltid och SOK:s kvaltid, men i det läget har vi gjort som vi gjorde inför 2016 att vi har tagit ut de simmare som simmade VM-final.
Det handlar inte bara om att bli uttagen utan om att göra tider som visar att man är med, det gjorde hon 2019 men på fel tävling, säger Sandmark.

Förbundskaptenen, vars trupp kom till Budapest under eftermiddagen, hoppas på snabba lopp i EM i Budapest – start på måndag – från Coleman.

Det är jättetråkigt att hon känner stress och oro. Jag hoppas att hon kan fokusera på det hon ska göra här och simma så bra som hon kan. Det är ju ett tag sedan det var 2019.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss