Karantänsbråk inför Australian Open till domstol

Regerande mästaren Novak Djokovic, Serbien, under fjolårets Australian Open-final mot österrikaren Dominic Thiem. Arkivbild.
Regerande mästaren Novak Djokovic, Serbien, under fjolårets Australian Open-final mot österrikaren Dominic Thiem. Arkivbild.
TennisTT-Reuters

Australian Open ska sätta utländska spelare i karantän på ett lyxhotell inför grand slam-turneringen.

Nu rasar lägenhetsinnehavare i hotellets lokaler mot beslutet och tar ärendet till domstol.

Annons

Annons

Annons

Annons

De boende tycker att ledningen för hotellet Westin Melbourne i smyg har gjort upp om karantänen, som de nu vill stoppa.

Det är otroligt arrogant att gå bakom ryggen på oss på det här sättet, som om överenskommelsen vore klar. Det finns tydliga folkhälso- och juridiska frågor som inte ens har utretts, säger Mark Nicholson, som länge har varit lägenhetsinnehavare i fastigheten, till Fairfax Media.

Lägenhetsinnehavarna tar till rättsliga åtgärder för att stoppa planerna på ett karantänshotell för tennisstjärnorna.

Mina instruktioner är att få till ett föreläggande. Så är läget just nu, säger de boendes advokat Graeme Efron till Reuters.

"Är chockerande"

Hundratals tennisspelare väntas landa i Melbourne i mitten av januari för att hinna sitta i 14 dagars obligatorisk karantän innan tävlingarna drar i gång den 8 februari.

Jag är 84 år och tillhör en riskgrupp och sättet de har försökt att få igenom det här på är chockerande, säger lägenhetsinnehavaren Digby Lewis till Fairfax.

Företagsledningen för Westin säger att de har delgivit sin "covidsäkra" plan för ägarföreningen och att de boende inte kommer att ha någon kontakt med varken personal eller gäster, eftersom de ska använda en separat ingång och andra hissar. Även ventilationen är separerad mellan hotellet och lägenheterna.

Annons

Annons

Smittan har stävjats

Tennis Australia, som arrangerar Australian Open, har än så länge inte kommenterat de boendes utspel, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Australiens näst största stad Melbourne och dess delstat Victoria drabbades i juli av det hittills största utbrottet av covid-19 i Australien. Totalt smittades över 18 000 personer och nästan 800 avled under tiden utbrottet pågick. Sedan dess har smittan stävjats och under måndagen rapporterades endast tre nya fall i delstaten, alla kopplade till ett utbrott i Sydney.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons