A-
A+

Karl Hedin överklagar överklagande

Företagsledaren Karl Hedin vill ha en överprövning av åklagarens beslut att överklaga den friande tingsrättsdomen.
Företagsledaren Karl Hedin vill ha en överprövning av åklagarens beslut att överklaga den friande tingsrättsdomen.
BrottTT

Tingsrätten friade företagsledaren Karl Hedin och de tre medåtalade på samtliga punkter i det omtalade jaktbrottsmålet. Åklagaren har överklagat domen gällande jakt på varg 2018. Men nu överklagar Karl Hedin överklagandet.

Annons

Annons

Annons

Annons

Företagsledaren Karl Hedin och hans advokat Sven Severin begär nu att kammaråklagare Lars Magnussons beslut att överklaga tingsrättens friande dom ska överprövas.

Vi tycker, att med hänsyn till den dom som Västmanlands tingsrätt kommit med där domskälen är väldigt tydliga och man funnit att åklagarens bevisning inte räcker, att det är anmärkningsvärt att åklagaren har överklagat, säger advokat Sven Severin till TT.

Han säger att överklagandet till hovrätten bara innebär att målet ytterligare dras i långbänk eftersom utsikterna att domen ska ändras i hovrätten är i stort sett obefintliga.

Därför tycker vi att det känns angeläget att det här beslutet ska överprövas av en högre åklagare som får ta ställning till om det verkligen är rimligt att man ska satsa ytterligare resurser på det.

Sven Severin säger att den åtgärd som han och Karl Hedin nu tar till är ovanlig. Men att de inte hade gjort det om de inte trodde att det fanns möjlighet för att få gehör.

Jag har varit advokat i snart 35 år men har aldrig själv använt mig av den här möjligheten. Men det här anser vi är en exceptionell situation där det är motiverat att använde det här.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?