A-
A+

Karlsson bad om sprint: "Glöm inte mig"

Frida Karlsson under Sverigepremiären i Gällivare förra veckan.
Frida Karlsson under Sverigepremiären i Gällivare förra veckan.
SkidorRuka, TT:s utsände

Frida Karlsson var rädd att inte få köra sprinten i världscuppremiären i Ruka.

Jag sade, glöm inte bort mig.

Karlsson fick en plats – och hyllas nu av norska konkurrenten Therese Johaug.

Annons

Annons

Frida Karlsson är distansåkaren som också vill utmana sprintåkarna. I Ruka var det inte självklart eftersom världscuphelgen inte är någon tour, vilket innebär att åkarna fokuserar på sina specialdistanser.

Men Frida Karlsson ser fördelarna på de längre distanserna genom att också åka sprint.

Norska skidstjärnan Therese Johaug, hyllar Frida Karlssons beslut att åka sprint plus helgens distanslopp. Hon tror inte det kan bränna ut svenskan i Ruka:

Nej, herregud, vi är alla så bra tränade. Det kan i stället vara en fördel för henne att ha en sprinttävling i kroppen inför lördagen och söndagen, säger Johaug som själv står över sprinten och fortsätter:
Jag känner Frida väldigt bra och hon gick bra här i fjol på sprinten. Hon är bra på sprint.

Frida Karlsson skrattar när hon får höra hyllningarna från Therese Johaug:

Och hon vill inte köra sprint? Det var inte smart för henne, men smart för mig. Jag tycker det är bra för mig. Det är skitbra träning att köra sprint . Det är jättemycket grejer som jag får ut av en sprintdag.

Övertalade ledningen

Men Frida Karlsson berättar att hon fick övertala landslagsledningen att få åka fredagens sprint:

Jag sade, glöm inte bort mig. Jag räckte upp handen här. Så tyckte dom att jag platsade, berättar Frida Karlsson och fortsätter:
Jag tror inte att de tänkte på mig i första hand. Men eftersom jag visade intresse så tyckte de att det var rätt att jag skulle få köra. Jag har ju ändå varit i en världscupfinal, så helt borta känner jag mig inte. Till slut var det deras val. Jag sade att jag ville köra så var det upp till dom.

Landslagstränaren Stefan Thomson, berättar hur landslagsledningen tänkte:

Innan helgen hade vi inte räknat med att Emma (Ribom) och Jonna (Sundling) skulle vara borta. Då hade det varit tuffare. Men när det öppnade upp att Emma är sjuk och Jonna skadad, då föll det naturligt att hon är rankad där. Frida är en bra sprintåkare och banan passar henne.

Annons

Annons

Spännande duell

Annars kommer lördagens och söndagens duell mellan Frida Karlsson och norskan Therese Johaug att bli intressant. Båda imponerade den gångna helgen och frågan är om svenskan närmat sig norskan.

Jag såg att Frida är en bra form, men så länge jag kan gå bra på skidor och få ut det jag har i kroppen blir jag nöjd med helgen, säger Therese Johaug, som ser kommande dagarna som extremt viktiga.

Frida Karlsson har sin taktik klar:

Jag vet att jag har en bra form att spela på nu. I helgen vill jag sätta det tekniska och taktiska och känna att jag får med mig fortsatt bra kvitto på formen.

TT: Hur ska du slå Therese Johaug?

Jag kan inte göra annat än mitt bästa. Nu är det som ett blank papper i en världscuppremiär.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.