A-
A+

Karlsson förlåten av Diggins efter krocken

Jessie Diggins efter att hon slagits ut i kvartsfinalen.
Jessie Diggins efter att hon slagits ut i kvartsfinalen.
SkidorTT

Jessie Diggins chanser i lördagens sprint i Tour de Ski försvann efter att Frida Karlsson fällt amerikanskan.

Men Diggins är inte arg på den svenska stjärnan.

"Det är sånt som händer", säger hon till amerikanska skidförbundet.

Annons

Annons

Det blev en tajt kamp om positionerna i det första kvartsfinalheatet i tyska Oberstdorf. Så pass tajt att Frida Karlsson klev på Diggins skidor och orsakade att den 30-åriga veteranen föll.

Jag ska gå och säga förlåt nu. Det är nog att jag förstör för mig själv, men det är illa att jag förstör för någon annan också, sade Karlsson till Sportbladet efteråt.

Diggins, som var fåordig efter loppet, berättar nu för det amerikanska skidförbundet att hon inte hyser något agg mot svenskan.

"Det är sånt som händer. Vi pratade efteråt, det är lugnt, det är inget dramatiskt. Men det är tråkigt eftersom det får stor påverkan på touren för min del, och vi hade fantastiska skidor", säger hon.

För Diggins innebar fallet uttåg redan i kvarten. Därmed tappade hon totalledningen i Tour de Ski. Nu ligger hon trea – 38 sekunder efter ledaren Natalja Neprjajeva.

"Jag ska bara fokusera på framtiden och att prestera så bra jag kan på de två sista etapperna. Jag kommer att gå så hårt jag kan eftersom att varje dag är en ny dag", säger Diggins.

Händelsen blev kostsam även för Karlsson. Hon åkte på sitt andra gula kort, diskades – och fick ett tre minuters tidstillägg i totalställningen. Några timmar senare kom beskedet att 22-åringen hoppar av touren.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.