Karlsson kör Tour de Ski – men Svahn nobbar

Frida Karlsson siktar på att vara med i Tour de Ski. Arkivbild.
Frida Karlsson siktar på att vara med i Tour de Ski. Arkivbild.
LängdskidorTT

Linn Svahn kommer inte att köra Tour de Ski. Men fler andra svenska längdstjärnor planerar att vara med i Schweiz och Italien.

Annons

Annons

Om de säger att det är grönt att köra och man följer alla riktlinjer, så vill jag jättegärna köra, säger Frida Karlsson.

I januari avgörs Tour de Ski i Val Müstair, Schweiz och Toblach/Val di Fiemme, Italien.

Om planerna går i lås kommer vi att få se flera svenska åkare där. Calle Hafvarsson och Frida Karlsson planerar båda att köra tävlingen.

Utifrån vilka beslut som fattas från vår ledning och från Fis ledning och länderna ifråga så kommer jag ändå lita på att folket som jobbar dygnet runt med det här tar rätt beslut, säger Frida Karlsson.
Från att jag började med längdskidor så var Tour de Ski en dröm. Det är klart att jag skulle vilja gå i mål på toppen av Alpe Cermis.

Ebba Andersson siktar även hon på att fajtas om pallplatserna på touren. Men är förberedd på att behöva tänka om.

Just nu finns Tour de Ski med i min grundplan. Men mycket kan ske, det gäller att var flexibel. Man vet inte ens i dagsläget om det kommer att vara genomförbart.

Linn Svahn, som stod för ett succégenombrott förra säsongen, planerar däremot att inte åka till Val Müstair och Toblach/Val di Fiemme.

Det är ett VM också, och det är det jag prioriterar. Så att planen jag gjort nu är att Tour de Ski inte är aktuellt för mig.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons