A-
A+

Karlström allvarligt skadad: "Riktigt illa"

Perseus Karlström med kryckor.
Perseus Karlström med kryckor.
FriidrottTT

VM-silvermedaljören Perseus Karlström har åkt på en allvarlig skada.

Med fyra varv kvar av 10 000 meter i Finnkampen pekade han på baksida lår.

Jag har en bristning på några centimeter, säger Karlström.

Annons

Den nyblivne silvermedaljören från Budapest var på väg mot en klar seger på 10 000 meter gång i Finnkampen på Stockholm stadion.

Men med fyra varv kvar började Karlström peka mot låret och tvingades sakta ner. Gångaren slutade trea och tvingades efteråt att uppsöka läkare och få stöd av ett par kryckor.

Jag känner att det hugger till sedan sänker jag tempot rejält och det hjälper lite. Men när jag växlar upp igen efter sju kilometer så drar det till igen. Då var det riktigt illa.

Borta ett par veckor

Perseus Karlström valde ändå att fortsätta loppet och efteråt säger han att det beror på att det var just Finnkampen – en tävling han uppskattar.

Annars hade jag brutit. Men det fanns tillräckligt med adrenalin och dumstridighet. Det gick väldigt bra halvvägs så jag ville fortsätta. Det är så klart tråkigt.

Nu väntar ett par veckors frånvaro innan Karlström kan återuppta träningen. Exakt hur länge är oklart, men i SVT:s sändning sade Karlström att det handlar om 3–6 veckor.

Åskag dominerade

Bättre gick det för Maja Åskag som fortsatte leverera. Under lördagen vann hon damernas längdhopp på 6,55.

Och under söndagen slog Åskag till igen.

I tresteg stod 20-åringen för två jättehopp och satte personbästa. Hon började med 14,14 och redan där var det ett nytt personligt rekord.

Men Åskag var inte nöjd – och i det andra hoppet förbättrade hon resultatet ytterligare – till 14,27.

Det var kanske ingenting jag hade förväntat mig. Jag siktade på seger i dag. Det är sista tävlingen på säsongen men jag hade ingen superkänsla, säger Åskag.

Det svenska rekordet innehas av Carolina Klüft och ligger på 14,29.

Det är så lite. Jag har varit nära under säsongen men det är skönt att sätta personbästa. Men så klart, jag är hungrig på det här svenska rekordet. Förhoppningsvis slår jag det redan inomhus nästa år. Då ska det ryka.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.