A-
A+

Karolinska opererar patienter från Norrbotten

Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Arkivbild.
Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Arkivbild.
VårdTT

Karolinska Universitetssjukhuset i Solna har tecknat avtal med Region Norrbotten om att operera omkring 190 patienter under sommaren.

Annons

Annons

Patienterna kommer i de flesta fall att flyga med reguljärflyg till Stockholm, enligt ett pressmeddelande från Karolinska.

Beskedet kommer sedan det meddelats att alla planerade operationer som upptar en vårdplats på Norrbottens största sjukhus, Sunderby sjukhus i Luleå, ställs in denna vecka. Enligt Vårdförbundet grundar det sig i en brist på sjuksköterskor och beslutet ska omprövas vecka för vecka, enligt regionen.

"Vi har nogsamt analyserat var vi har kapacitet för att hjälpa till utan att det påverkar tillgången till vård för patienter i Region Stockholm. Det är på medicinska grunder det avgörs vilka patienter som kan bli aktuella", säger Per Mattson, temachef på Akut och reparativ medicin på Karolinska, enligt pressmeddelandet.

Avtalet gäller patienter med diagnoser inom cancer, gynekologi och ortopedi, som delas upp i tre grupper: de som behöver akut vård inom 24 timmar, de som ska få vård inom en vecka och de som behöver vård inom 30 dagar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.