A-
A+

Kassettband med Lennon-intervju sålt på auktion

Ett kassettband med en mer än 50 år gammal intervju med John Lennon har sålts på auktion i Danmark.
Ett kassettband med en mer än 50 år gammal intervju med John Lennon har sålts på auktion i Danmark.
MusikTT-Ritzau

1970 gjorde fyra danska tonåringar en intervju med John Lennon för sin skoltidning. Nu har kassettbandet sålts på auktion för mer än en halv miljon kronor.

Annons

Annons

Det var i Thy på Nordjylland som de fyra unga männen i januari 1970 fick sin exklusiva intervju med John Lennon. Beatlesstjärnan och hustrun Yoko Ono tillbringade i årsskiftet 1969–1970 några veckor i danska Hanherred, dit Onos exman Tony Cox och deras gemensamma dotter Kyoko flyttat.

Efter en vecka fick pressen nys om saken och det skulle hållas en officiell pressträff. På grund av svåra väderförhållanden kom flera journalister och de fyra 16-åriga studenterna – som skulle göra ett reportage för sin skoltidning – för sent för presskonferensen, men John Lennon och Yoko Ono sa ja till att prata med dem ändå.

Det är den 33 minuter långa inspelningen som nu har gått under klubban hos auktionshuset Bruun Rasmussen i Köpenhamn. Kassettbandet, som även innehåller en opublicerad låt av John Lennon, var värderat till mellan 200 000 och 300 000 danska kronor, men klubbades för 370 000, vilket motsvarar mer än en halv miljon svenska kronor.

Köparen fick också flera fotografier av John Lennon, Yoko Ono och hennes dotter Kyoko samt en skoltidning med på köpet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.