A-
A+

KD-ledarens ombud: Räknar med rättegång

Ebba Busch och hennes ombud Katrin Björklund efter muntliga förhandlingar i Uppsala tingsrätt tidigare i mars.
Ebba Busch och hennes ombud Katrin Björklund efter muntliga förhandlingar i Uppsala tingsrätt tidigare i mars.
PolitikTT

KD-ledaren Ebba Busch har inte fått något motbud i hustvisten, som det rapporterats. Hon är ändå fortsatt hoppfull om en lösning utanför domstol.

Men det ligger inte riktigt i hennes händer, säger ombudet Katrin Björklund.

Annons

Annons

Under tisdagen kom beskedet att den 81-årige husägaren förkastar Ebba Buschs bud i tvisten. Det kom som en överraskning för Katrin Björklund.

Det är naturligtvis tråkigt. Det är normalt inte något man går ut och pratar om innan motsidan har fått den informationen utav domstolen, säger hon.

Björklund säger att Ebba Busch är beredd på rättegång i höst.

Genom att min klient har valt att väcka talan har man redan kalkylerat med att det kan gå till en huvudförhandling. Det är en naturlig konsekvens i fall parterna inte kan enas.

Skrev under kontrakt

Tvisten handlar om ett hus med sjötomt utanför Uppsala som Ebba Busch vill köpa. Partiledaren har stämt den 81-årige mannen eftersom hon hävdar att hon har bättre rätt till huset än honom.

Det var i somras som parterna undertecknade ett kontrakt och KD-ledaren betalade handpenning på fastigheten. Kort därefter sade mannen att han ångrade affären.

Parterna möttes den 2 mars i Uppsala tingsrätt för att försöka nå en förlikning utanför domstol och Ebba Busch presenterade då ett bud, vilket alltså förkastats. Katrin Björklund framhäver att man aldrig har fått något motbud från husägarens sida.

Nej, vi har inte tagit emot något konkret motbud.
I sak är vår bedömning att Ebba har rätten på sin sida och att en prövning kommer att visa det. Det har framförts i medier att det här budet har förkastats och har de något motbud så är det lämpligt att det lämnas.

Annons

Annons

"Fortfarande hoppfull"

Hon vill inte kommentera vad Ebba Busch erbjöd husägaren, och understryker att den som omfattas av Advokatsamfundets regler inte bör förmedla bud en part har lämnat i förlikningsförhandlingar öppet.

TT: Har ni någon förhoppning om att ni kan lösa det här utan domstolsförhandling eller hur känns det?

Min klient är fortsatt öppen för att förhandla eller ta ställning till möjliga bud. Så hon är fortfarande hoppfull, men det ligger inte riktigt i hennes händer fullt ut. Har de förkastat ett bud så är det vanligtvis så att de får komma med någonting nytt, säger Katrin Björklund.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!