A-
A+

KD ska leta väljare i "hjärtlandet"

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD) och partisekreterare Peter Kullgren vill göra en nysatsning på landsbygdsväljare
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD) och partisekreterare Peter Kullgren vill göra en nysatsning på landsbygdsväljare
PolitikTT

Kristdemokraterna hoppas bli det nya landsbygdspartiet. Eller partiet för det svenska hjärtlandet, med KD:s eget språk.

Annons

Annons

Vi pratar om Dalarna, Värmland, Smålands skogar, Norrlands byar, slätterna i Götaland, sade KD-ledaren Ebba Busch på en pressträff med partisekreteraren Peter Kullgren.
Vi vill att hela Sverige ska fungera, oavsett var man bor.

Kullgren får i uppdrag att till början av nästa år uppdatera partiets endast två år gamla landsbygdspolitiska program. Till sin hjälp ska han bland annat ha referenspersoner som kan ge inspel. En är redan vidtalad – Centerpartiets tidigare riksdagsledamot Staffan Danielsson.

Med sikte på valet, valvinst och maktskifte kommer Peter Kullgren att göra en översyn av vår landsbygdspolitiska reformagenda och se till att den är väl uppdaterad och fullt genomförbar i regeringsställning, sade KD-ledaren.

Hon beskriver det som en nysatsning på ett område där KD dock redan har lagt mycket kraft på.

Peter Kullgren tar upp jakt, farbara vägar, bilar och mackar såväl som trygghet, polistäthet och närhet till olika servicefunktioner.

Sverige vill vara de lagliga vapenägarnas bästa vänner, men vi ska vara de illegala vapenägarnas värsta mardröm, säger Kullgren som anklagar regeringen för att göra tvärtom genom att krångla med regler.

Programmet handlar även om de stora skillnader i tillgång till vård, enligt KD något som orsakas av att det är regionerna som var för sig svarar för vården.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!