Keita: "Svårt att se någon rubba Malmö"

Östersunds Blair Turgott gjorde matchens enda mål.
Östersunds Blair Turgott gjorde matchens enda mål.
FotbollTT

Avgjorde Östersund guldstriden på Borås arena?

Jag har svårt att se någon rubba Malmö, säger ÖFK-målvakten Aly Keita.

Han höll sin sjunde nolla för året i 1–0-segern mot Elfsborg.

Annons

Annons

Efter åtta matcher utan förlust och med 21 gjorda mål sprack sviten för Elfsborg.

Östersund vann med 1–0 över tabelltvåan i Borås. Och hjälpte Malmö FF att rycka åt sig en ledning på sju poäng.

Visst, det återstår 13 omgångar. 39 poäng att spela om. Men en hel del av spänningen i toppstriden försvann på grund av Östersunds sevärda segermål.

Samuel Mensiro lyfte känsligt fram bollen till en löpande Isak SSewankambo, som rullade snett inåt bakåt. Det var enkelt för den omarkerade Blair Turgott att skicka bollen i mål.

Östersundsmålvakten Aly Keita skrattar till när han får frågan om hans lag precis har avgjort guldstriden.

Det vet jag inte. Jag tror att Elfsborg kommer att fortsätta göra det bra. Men Malmö är otroligt starka, så jag har svårt att se någon rubba dem. De har ju den bredaste truppen, men det finns ju några som är där uppe och krigar med dem, säger Keita.

Sju nollor

De flesta tippade att den ekonomiskt krisande klubben Östersunds FK skulle åka ur allsvenskan. Men efter en svag start och tränarbyte har Jämtlandslaget nu bara en förlust på sina nio senaste matcher. Under nye tränaren Amir Azrafshan ser ÖFK allt mer ut som ett stabilt mittenlag.

Han har kommit med riktigt bra energi, har fått ihop gruppen och har spelarnas förtroende. Vi spelar lite enklare än vad vi har gjort tidigare, säger Aly Keita.

Och själv har han högst räddningsprocent av alla målvakter i allsvenskan och hållit nollan sju gånger. Det är fler än någon annan.

Det är väl bra. Jag har känt mig i bra form hela året och är bättre än tidigare. Jag tar nya kliv för varje år.

TT: Vad är det du har utvecklat och blivit bättre på?

Att rädda bollar. Det är väl det jag ska göra. Men positionsspelet har blivit bättre och bättre.

Annons

Annons

”Sjukt klantigt”

Elfsborgs vänsterback Rami Kaib blev utvisad efter sitt andra gula kort redan i 48:e minuten. Detta gjorde inte saken enklare för hemmalaget att lyfta sig efter en energifattig första halvlek där hemmaspelarna var tröga i uppspelsfasen och ideligen körde fast i Östersunds höga press.

Jag tycker att båda de gula korten var hårda. Men ändå sjukt klantigt gjort av mig. Jag förstörde för laget och bad om ursäkt till alla inne i omklädningsrummet, säger Rami Kaib.

23-åringen orsakade nu Elfsborgs femte utvisning i årets allsvenska.

Det är alldeles för många. Jag vet inte vad jag ska säga. Vi skulle ha haft mycket större chans att vinna om jag inte hade fått rött kort.

Med sju poängs gap upp till MFF ska Elfsborg resa till Malmö och möta serieledarna nästa söndag.

Om vi kan åka ner och slå dem så tror jag att vi kan ta i kapp faktiskt. Jag tror att Malmö kommer att tappa poäng senare i serien, säger Kaib.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons