A-
A+

Keitas storspel räddade poäng

Östersunds Aly Keita räddade poäng mot Malmö FF.
Östersunds Aly Keita räddade poäng mot Malmö FF.
FotbollTT

Aly Keita storspelade och räddade poäng borta mot guldtippad Malmö FF.

Efter matchen handlade mycket annars om situationen där Östersund trodde de tagit ledningen, för att bara sekunder senare konstatera att de låg under med 1–0.

Alla kan göra fel, säger målvakten.

Annons

Annons

Annons

Annons

Han kom till spel efter ett hattrick mot Örebro och i matchminut 52 trodde Blair Turgott sig vara målskytt också denna match. Men målet dömdes bort. Istället fick MFF frispark. Marco Johansson satte snabbt igång spelet, Anders Christiansen vann några dueller och 17 sekunder efter avblåsningen hade Antonio Colak satt bollen i nät i andra änden.

I slutändan är det bara viktigt att vi får med oss en poäng. Jag är stolt över killarna, speciellt efter det målet när vi tror att vi leder och sedan får ett emot oss. Att vi reser oss och kommer igen är riktigt bra.

"Måste vara säker"

I efterhand fick Keita berättat för sig av domare Kristoffer Karlsson att avblåsningen var för hands på Östersunds Patrick Kpozo.

Reprisen visar dock att bollen träffade Malmö FF:s Franz Brorsson på armen.

Domaren måste ju vara helt säker om han blåser av där. Det blir jobbigt för oss. I efterhand så ser man ju att domaren gör fel och att det borde vara mål. Får vi 1–0 där så är det en annan matchbild. Alla kan göra fel, men för att döma hands i ett sådant läge måste man vara säker.

Annons

Annons

Glad över sen räddning

Efter Malmös mål flyttade Östersund upp laget och i 81:a minuten kom kvitteringen när Ronald Mukiibi nickade in 1–1 på hörna.

Efter sitt andra gula kort på kort tid visades Frank Arhin ut i den 85:e matchminuten och hemmalaget tilläts gå framåt med allt de hade. Keita svarade då för en rad fina räddningar, inte minst när Veljko Birmancevic i matchens absoluta slutskede fick ett öppet läge från nära håll.

Det var en räddning jag var ganska glad över, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr