A-
A+

Ketchupjätte jagar försvunnen seglare

Var är Elvis Francois?
Var är Elvis Francois?
USATT

Ketchup, vitlök och buljong höll en vilsen seglare vid liv under en vecka till havs.

Nu vill ketchup-giganten Heinz köpa en ny båt till mannen – men har stött på problem.

Annons

Annons

Mannen, som är från Dominikanska republiken, reparerade sin båt nära den nederländska delen av ön Saint Martin i december när hans båt drogs ut till havs.

Trots försök lyckades han inte ta båten tillbaka till land och han tvingades tillbringa 24 dagar till havs med bara ketchup, vitlökspulver och buljongtärningar som han blandade med vatten, rapporterar CNN.

Den 47-årige mannen räddades nordväst om Puerto Bolívar i Colombia efter att en flygplanspilot sett hans båt som hade texten "hjälp" skrivet på skrovet.

Nu försöker ketchup-giganten Heinz spåra mannen för att ge honom en ny, modernare båt med ordentlig navigationsutrustning, för att förhindra att liknande katastrofer sker i framtiden.

Företaget har lagt ut åtskilliga efterlysningar på sitt Instagramkonto och försöker engagera sina följare under hashtaggen #FindTheKetchupBoatGuy. Man har även kontaktat myndigheterna på Dominikanska republiken samt den colombianska flottan som räddade honom, i ett försök att hitta mannen som uppges heta Elvis Francoise.

Senaste spåret efter Francoise var när han fick en medicinsk kontroll den 16 januari i Colombia, men efter det har ingen sett till honom.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.