A-
A+

Kim Jong-Un: Redo att använda kärnvapen

Kim Jong-Un talade med anledning av årsdagen av Koreakrigets slut. Bilden har distribuerats från det nordkoreanska styret.
Kim Jong-Un talade med anledning av årsdagen av Koreakrigets slut. Bilden har distribuerats från det nordkoreanska styret.
NordkoreaTT-AP

Annons

Annons

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un säger att han är redo att använda landets kärnvapen i potentiella militära konflikter med USA och Sydkorea, rapporterar AP med hänvisning till den statliga nyhetsbyrån KCNA. Diktatorns nya hot kom vid ett tal inför krigsveteraner på onsdagen med anledning av 69-årsdagen av Koreakrigets slut 1953.

"Våra väpnade styrkor är fullt beredda att svara på alla kriser och vårt lands kärnvapenavskräckande förmåga är också redo att mobilisera sin absoluta makt plikttroget, exakt och snabbt i enlighet med sitt uppdrag", säger Kim enligt KCNA.

Kim Jong-Un anklagar också USA för att "demonisera Nordkorea för att rättfärdiga sin fientliga politik". Enligt observatörer kommer Nordkorea sannolikt att trappa upp sin hotfulla retorik mot USA och Sydkorea när länderna förbereder sig för att utöka sina gemensamma militärövningar under sommaren.

De senaste åren har övningarna varit färre, både till följd av pandemin och de numera avstannade diplomatiska samtalen som syftat till att försöka övertyga Nordkorea om att ge upp sina kärnvapen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.