A-
A+

Kim Kardashian köper prinsessan Dianas smycke

Kim Kardashian har köpt ett halsband som burits av Prinsessan Diana. Här i Marilyn Monroes ikoniska klänning. Arkivbild.
Kim Kardashian har köpt ett halsband som burits av Prinsessan Diana. Här i Marilyn Monroes ikoniska klänning. Arkivbild.
NöjeTT-AFP

Från Marilyn Monroe till Prinsessan Diana. Kim Kardashians senaste flört med historiens ikoniska kvinnor är det välkända smycket "Attallahs kors".

Annons

Annons

Först bar hon Marilyn Monroes kända guldklänning som Monroe bar när hon firade president John F Kennedy på hans 45-årsdag 1962, strax före sin död.

Och nu har amerikanska tv-stjärnan Kim Kardashian köpt det kända smycket "Attallahs kors" som har burits vid flera tillfällen av prinsessan Diana.

Smycket är ett kors med ametister och diamanter tillverkat av brittiska juveleraren Garrard och såldes av auktionshuset Sotheby´s till Kardashian för drygt 2 090 000 kronor i London på onsdagen. Priset landade på mer än dubbla utropspriset.

Prinsessan Diana bar bland annat smycket på en välgörenhetsgala 1987, enligt Kristian Spofforth på Sotheby's.

Smycken ägda eller burna av den avlidna prinsessan Diana kommer väldigt sällan ut på marknaden och särskilt inte ett smycke som Attallahkorset som är så färgglatt, djärvt och distinkt. Till viss del är detta ovanliga hängsmycke symboliskt för prinsessans växande självsäkerhet i sina val, sade Spofforth inför auktionen.

Prinsessan Diana dog i en bilolycka i Paris 1997.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.