A-
A+

Kim Larsen-musikal kommer till Sverige

Nic Schröder har en av huvudrollerna i musikalen 'Mitt om natten', som baseras på Kim Larsens och Gasolins musik. Pressbild.
Nic Schröder har en av huvudrollerna i musikalen "Mitt om natten", som baseras på Kim Larsens och Gasolins musik. Pressbild.
MusikTT

Annons

Annons

I en något försvenskad version kommer nu en av Danmarks största musikaliska framgångar de senaste åren, musikalen "Mitt om natten", till Sverige.

"Mitt om natten" utspelas i Köpenhamn på 1980-talet och baseras på musik av Kim Larsen och Gasolin. Filmen med samma namn från 1984, där Kim Larsen själv spelade huvudrollen, är en av de mest sedda danska biofilmerna någonsin.

I protest mot etablissemanget skapar de arbetslösa barndomsvännerna Arnold och Benny fristaden Haveje. Där bygger det sorglösa livet på drömmen om jämlikhet, frihet och brödraskap – och massor av kärlek.

Men lyckan blir kortvarig. Snart sätter droger, gängmedlemmar, bostadsspekulanter och köpmannens dotter Susan Himmelblå vänskapen på prov.

I den svenska musikalen spelas huvudrollerna som Benny och Arnold av Nic Schröder och Cornelius Löfmark. För regin står Anders Albien.

Musikalen har premiär den 23 september nästa år på Nöjesteatern i Malmö. Biljetterna släpps den 19 november.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.