A-
A+

Kinesiska spelbolag regleras ännu mer

Kinesiska staten vill att de stora spelbolagen ska sluta 'feminisera' de manliga karaktärerna i spel. Arkivbild.
Kinesiska staten vill att de stora spelbolagen ska sluta "feminisera" de manliga karaktärerna i spel. Arkivbild.
EkonomiTT-AFP

Under onsdagen samlade de kinesiska myndigheterna spelbolagen för att presentera nya regler. Innehållet i spelen får inte var för våldsamt, det får inte feminisera manliga karaktärer eller uppmuntra pengadyrkan.

Annons

Annons

Flera av de stora kinesiska spelbolagen, däribland Tencent och NetEase, backade drygt tio procent på börsen.

Det är inte första gången Kinas makthavare har rört om i spelbranschen.

I början på augusti kom en artikel från statligt ägd kinesisk media som beskrev onlinespelandet som ett "andligt opium" för de unga, vilket fick flera stora spelbolag att falla på börsen.

I slutet på augusti kom reglerna som tvingar spelutvecklarna att begränsa minderårigas spelande till tre timmar per vecka.

Nu måste de ändra innehållet i själva spelen, meddelade regeringsrepresentanter när de samlade ombud för de största kinesiska spelbolagen – däribland Tencent och NetEase – för att informera om de nya reglerna.

Förutom "feminiserande innehåll" tvingas spelutvecklarna ta bort "obscent och våldsamt material" och sådant som "sprider ohälsosamma böjelser så som pengadyrkan", skriver AFP. De bolag som ändå har sådant material i sina spel kommer att straffas, ska myndigheterna ha varnat.

Regleringarna under den senaste tiden har gjort att nästan hela förra årets pandemiskjuts på börsen har raderats för både Tencent och NetEase.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!