A-
A+

Kinhult diagnostiserad med epilepsi

Marcus Kinhult. Arkivbild.
Marcus Kinhult. Arkivbild.
GolfTT

Marcus Kinhult har diagnostiserats med epilepsi.

Beskedet kom efter att golfstjärnan fått ett krampanfall och lagts in på sjukhus.

Kroppen är lite skakig fortfarande, säger han till Svensk golf.

Annons

Annons

Annons

Annons

Händelsen inträffade i tisdags förra veckan och resulterade i att svensken fick föras till ett spanskt sjukhus med ambulans.

Jag var i lägenheten och turligt nog var jag på Facetime med Agnes, min sambo, som satt hemma i Sverige. Jag sa till henne att jag kände mig lite yr och sen så åkte telefonen i backen och det blev svart, säger Marcus Kinhult.

24-åringen skrevs ut från sjukhuset under tisdagen och säger att han nu är på bättringsvägen.

Rent kognitivt känner jag mig ganska klar. Sen är kroppen lite skakig fortfarande. Jag har haft ganska kraftiga ryggsmärtor i övre delen av ryggen och i axlarna, det säger läkarna är från kramperna. Det gör lite ont fortfarande men det går åt rätt håll, säger han.

Kinhult meddelar att han på grund av sjukdomsbeskedet kommer att resa hem till Sverige och därmed tvingas pausa golfkarriären.

Det blir att koppla ihop med en neurolog i Sverige och få en strategi för eventuell medicinering och även lite andra praktiska saker med resebiten, hur man löser den framöver. Men det är mer att ta reda på allt det praktiska, vad allt innebär och med hjälp av det sätta strategin för hur vi går vidare.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Möt Kristi Himmelfärdshelgen tillsammans med Ulf Elfving.