-
+

Kinhult fyra bland stjärnor i Saudiarabien

Marcus Kinhult spelar bra i Saudiarabien. Arkivbild.
Marcus Kinhult spelar bra i Saudiarabien. Arkivbild.
GolfTT

Marcus Kinhult ligger fyra efter första rundan i Saudiarabien.

I en stjärnfylld tävling har han bland andra världsettan Dustin Johnson bakom sig i resultatlistan.

Annons

Annons

Europatouren bjuder på ett ovanligt starkt startfält den här veckan. Med hjälp av plånboken har tävlingen i Saudiarabien inte minst lockat till sig flera tunga namn från USA – förutom Dustin Johnson peggar även spelare som Bryson DeChambeau, Patrick Reed och Phil Mickelson upp på Royal Greens G&CC.

DeChambeau inledde precis som Marcus Kinhult med 65 slag, fem under par, och de delar fjärdeplatsen efter 18 spelade hål. En skön start för Kinhult, som annars har inlett säsongen lite sisådär.

Jag var bra med min driver och putter i dag, de två viktigaste klubborna i bagen. Jag tog till vara på enkla förhållanden i morse, säger han till Svensk Golf.

Dustin Johnson inledde med 67 slag, medan det är en doldis som har fått den allra bästa starten. Den 282-rankade engelsmannen David Horsey gick runt på 61 slag – efter fenomenala 28 slag sista nio hålen – och leder ett slag före skotten Stephen Gallacher.

Övriga svenskar då?

Nja. Kristoffer Broberg behövde 70 slag, Alexander Björk 72 och Sebastian Söderberg 73.

Och för Henrik Stenson fortsätter säsongsinledningen i moll. För den 44-årige stjärnan, som delar 110:e plats med Björk och några till efter 72 slag, blir det en knivig uppgift att ens klara kvalgränsen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss