A-
A+

Kinhult tillbaka på banan: "Över min förväntan"

Marcus Kinhult. Arkivbild.
Marcus Kinhult. Arkivbild.
GolfTT

Efter ett krampanfall i Spanien fördes han till sjukhus.

Där fick golfaren Marcus Kinhult diagnosen epilepsi.

Nu är han tillbaka på Europatouren – och är på delad 19:e-plats efter första rundan.

Annons

Annons

I början av april blev allt svart. Marcus Kinhult satt mitt i ett samtal med sambon Agnes när han drabbades av flera krampanfall och fördes akut till sjukhus där han senare fick diagnosen epilepsi.

Det var också där som 24-åringen bestämde sig för att inte stressa tillbaka till golfen, utan att ta steg för steg och låta det ta den tid det tar.

Nu är han däremot tillbaka.

Började bra

Efter förra veckans tävling i Halmstad är Kinhult en del av startfältet i Europatourtävlingen på Irland – och på Mount Juliet-banan utanför Kilkenny har han fått en bra start.

Jag började förvånansvärt bra i det långa spelet och så "scrambla" jag ihop den sista halva av varvet. Men jag satte en del bra puttar också, säger Kinhult till tidningen Svensk Golf.

Tidningen frågar Kinhult hur det känns att vara tillbaka och spela.

Väldigt roligt förstås och väldigt tacksam. Det ... vi får se hur länge det håller i sig, men när jag nu varit borta från det ett tag är det extra roligt att göra birdies och det gör mindre ont med bogeys. Jag vet ju hur ont det gör att ligga på soffan och inte kunna vara med, säger han.
Jag är väl inte helt fantastisk i kroppen men den är helt okej, den är "good enough". Jag har Pierre här, min fystränare. Vi kör varje dag och det går åt rätt håll så jag är inte så orolig över kroppen. Den kanske är 70–80-procentig nu. Innan skadan var den väl kanske 90, så det är inte så stor skillnad och alla här ute har små skavanker här och där.

Annons

Annons

"Nöjd"

Marcus Kinhult behövde 68 slag för att ta sig runt första rundan, vilket betyder fyra under par och en delad 19:e-plats.

Jag är nöjd med dagen, verkligen. Den var över min förväntan och jag ser fram emot morgondagen och att förhoppningsvis klara kvalgränsen. Golf är kul igen och jag är så tacksam över att kunna vara med, säger han till Svensk Golf.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!