-
+

Kinhult trea – på segerjakt i Saudiarabien

Marcus Kinhult fortsätter starkt i Saudiarabien. Arkivbild.
Marcus Kinhult fortsätter starkt i Saudiarabien. Arkivbild.
GolfTT

Marcus Kinhult ligger trea och har segerchans i Saudiarabien.

Skulle golflöftet nå hela vägen öppnas flera dörrar för honom – bland annat till Augusta och OS i Tokyo.

Annons

Annons

Kinhult klamrar sig fast i toppstriden i veckans stjärnspäckade Europatourtävling i Saudiarabien.

Svensken gjorde tre birdies på den andra rundan innan en trippelbogey i ett nafs såg till att han var tillbaka där dagen började. Men Kinhult repade sig snabbt och hann med en eagle och en birdie innan spelet, som tidigare på dagen stoppats av oväder, fick avbrytas på grund av mörker.

Kinhult hade då två hål kvar att spela och låg delad trea på –8 totalt, två slag bakom ledarduon Ryan Fox, Nya Zeeland, och Stephen Gallacher, Skottland.

Massor står på spel under helgen. För vinnaren väntar en prischeck på motsvarande nästan 5 miljoner kronor, men för Marcus Kinhult är det ännu viktigare vad en framgång skulle innebära på världsrankningen.

Skulle 24-åringen vinna hoppar han upp till topp 50, vilket bland annat ger spel i samtliga majors och det skulle också betyda att han tar ett jättekliv mot OS i Tokyo, eftersom han i så fall skulle vara den högst rankade svensken.

Men konkurrensen i Saudiarabien är stenhård. Världsettan Dustin Johnson delar till exempel tredjeplatsen med Kinhult och bland övriga stjärnspelare med slagläge finns Tommy Fleetwood och Justin Rose (båda –7), Viktor Hovland och Tyrrell Hatton (båda –6).

För övriga svenskar har det gått tungt på Royal Greens G&CC vid Röda havets strand. Henrik Stenson fullbordade sin misslyckade turné i Mellanöstern med att missa kvalgränsen för andra veckan i rad. Alexander Björk, Kristoffer Broberg och Sebastian Söderberg går samma öde till mötes, även om de två sistnämnda har några hål kvar att spela på lördagen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss